Pe rromii din Călărași îi așteaptă un pericol: baia comunală. O inițiativă a PDS Călărași

5 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Pe rromii din Călărași îi așteaptă un pericol: baia comunală. O inițiativă a PDS Călărași

Consilierii partidului Dreptății Sociale (PDS) Călărași vin cu propuneri pentru obligarea populației minoritare (rromi, turci) din cartierele municipiului Călărași la igienă.

Buzea: Trebuie să facem băi comunale la oamenii pe care-i vedem cum umblă, la starea în care umblă.Un imbeciloid mi-a spus că de ce să facem asta…Simplu: Ăla care nu se spală cu lunile și e plin de toate cele…se duce și se joacă cu ăștia de la Kaufland…Te duci și pui mâna pe o pară acolo, o iei și o mănânci… Vreau să spun că sunt cheltuieli imense pentru îndreptarea sănătății populației…dar nu este mai bine să previi? – spune consilierul Buzea Romeo. Noi am avut o Baie Comunală în Călărași, demolată…era lângă intrarea vechiului spital, lângă fosta Maternitate, acolo unde sunt acum Finanțele.

Buzea este de acord cu inițiativa primarului Drăgulin de a se construi un bazin de înot didactic pentru sănătatea populației, vizavi de celebrul Patinoar de vară din Stadionul Județean.El vrea însă ca aceste investiții să nu fie făcute degeaba, ci folosite. Să fie obligați directorii de la școli care practic nu există, pe care am draci…spune consilierul. Directorii de școală trebuie să salveze copiii, mai ales pe cei geniali. Mai ales prin programe școlare care se adresează copiilor, pentru formarea unei bune stări de sănătate a lor.

Consilierii PDS vor ca municipalitatea să realizeze pe caroserii de autobuze, niște așa numite caravane dotate cu personal medical și dușuri cu apă caldă, săpun pentru oamenii săraci, indicând pe așa numiții țigani turcești… Ei au și găsit destinația, amplasamentul, anume la Oborul Nou pentru rromii și turcii care nu au condiții să se spele.  Accesul se va face obligatoriu pe cartele. Nu ai făcut baie, nu beneficiezi de ajutorul social sau de hrană de la Cantina Săracilor. Nu ai ștampila pe cartelă că ai făcut baie, nu ai ce mânca. Este simplu – apreciază Buzea Romeo.

Consilierul merge mai departe…Lângă spălătoriile alea ambulante, montate pe o canalizare putem să le montăm și mașini de spălat pentru lenjeria lor, care o vedem deplorabilă. Bagă-ți mă zdrențele, ia de la mine săpun de casă, ce vrei…curăță-te mă…Este mult 1 an, 2, 3, 5 până îi înveți. După aia nici nu mai este nevoie de alea. Poți să le și dărâmi…S-au învățat, o fac de la sine – încheie consilierul local.

Și fostul primar, consilierul local Dragu susține ideea realizării unor băi în cartierele periferice, destinate populației sărace, cu precădere rromilor, turcilor, oamenilor fără posibilitate de a își realiza o baie cu apă caldă, racordată la canalizare – în condițiile în care trăiesc, și cu veniturile mici ori ajutoarele pe care le iau de la stat.