Parlamentarii intră în vacanță, guvernul adoptă proiecte importante

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Parlamentarii intră în vacanță, guvernul adoptă proiecte importante

Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi mai multe proiecte importante:

1. S-a aprobat programul „Student Invest” – fiecare student poate obţine un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor şcolare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziţia de cărţi.

2. Începe programul „Family Start” – prin acest program, tinerele cupluri pot accesa credite garantate de stat, de până la 70.000 de lei pentru cheltuielile legate de înfiinţarea familiei sau pentru educaţia copiilor ori pentru achiziţia unor automobile de familie cu 7 locuri.

3. Ministerul Familiei a majorat de peste 5 ori sumele alocate pentru cheltuielile individuale ale copiilor din centrele rezidenţiale şi a crescut 40% alocaţia de plasament.

4. Pentru cei 35.000 de copii în plasament la asistenţii maternali, la rude sau la alte persoane, alocaţia de plasament va creşte de la 630 la 950 lei/lună, pentru copiii fără dizabilităţi şi de la 945 la 1.425 lei/lună pentru copiii cu dizabilităţi.

Deputații PSD au avut o concluzie față de activitatea colegilor lor din guvern:  Indiferent cât ar arunca unii cu noroi, actuala coaliţie de guvernare îşi face treaba. Este adevărat că mereu este loc de mai bine. Dezbaterea publică este sănătoasă, pentru că numai împreună putem ajunge la cele mai bune soluţii pentru români, pentru economie, pentru ţară. Din acest motiv, PSD va continua să promoveze şi să susţină, inclusiv în spaţiul public, acele măsuri care vin cu adevărat în sprijinul românilor şi ajută societatea noastră să se dezvolte în ansamblul său.

foto: digi24.ro