Parlamentarii intră în vacanță. Deputații PSD la final de sesiune…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Parlamentarii intră în vacanță. Deputații PSD la final de sesiune…

Final de sesiune în Camera Deputaţilor

 În urma intervenţiei experţilor PSD, Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanţă de urgenţă privind decarbonificarea sistemului energetic din România, astfel încât să fie îndeplinite următoarele două criterii:În primul rând, nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc. Nici o unitate de producţie de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă până când nu se pun în funcţiune unităţi de producţie echivalente pe bază de gaz, energie nucleară sau din surse de energie regenerabilă.

În al doilea rând, ceea ce se închide nu se desfiinţează, ci intră în conservare. Toate unităţile pe bază de lignit şi huilă care vor fi închise, vor fi conservate şi vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate. În Camera Deputaţilor ultima zi de muncă a fost  intensă. Nu mai puţin de 58 de proiecte legislative au fost adoptate în şedinţa de plen şi pot intra anul acesta în vigoare. Cele mai importante dintre acestea,  sunt:

1. Proiectul de Lege privind eliminarea amenzilor pentru necompletarea PLF din perioada pandemiei (PLX 198/2022). Românii care au fost sancţionaţi în acest sens şi au plătit contravenţii pentru necompletarea PLF îşi pot lua banii înapoi, dacă depun o cerere. Metodologia urmează să fie elaborată.
2. Proiectul de Lege privind „Legea Tineretului” (PLX 716/2018), care uneşte şi îmbunătăţeşte cadrul juridic necesar asigurării participării active şi incluzive a tinerilor la viaţa societăţii, precum şi pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.
3. Proiectul de Lege privind schimbul de date între sisteme informatice şi crearea Platformei Naţionale de Interoperabilitate (PLX 415/2022), care creează cadrul legal pentru interconectarea informaţiilor din sistemul public. Digitalizarea administraţiei publice româneşti intră în linie dreaptă.
foto: evz.ro