Ordinul de retragere al președintelui CJ până nu se finalizează contestaţia care reprezintă şi judecata pe fond

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ordinul de retragere al președintelui CJ până nu se finalizează contestaţia care reprezintă şi judecata pe fond

Vasile Iliuţă a explicat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă motivele pentru care demersul liberalilor de a-i retrage sprijinul politic în urma căruia ar pierde nu doar calitatea de consilier judeţean ci şi funcţia de preşedinte al CJ Călăraşi, nu are deocamdată sorţi de izbândă. „Se vehiculează prin PNL că voi fi exclus, că mi se va retrage calitatea de membru.

Aş da citire câtorva lucruri pe care le-am extras din lege. Simultan cu solicitarea de emitere a ordonanţelor peşidenţiale în cele două dosare despre care ştiţi că se află pe rolul instanţelor, au fost introduse 2 acţiuni: acţiunea de ordonanţă preşedinţială şi acţiunea pe fond. Iar Codul Administrativ spune foarte clar că la momentul acesta nu poate fi emis Ordinul de retragere până nu se finalizează contestaţia care reprezintă şi judecata pe fond. Data încetării de drept a mandatului este data comunicării de către prefect şi de către consilieri a Hotărârii forului competent să decidă asupra excluderii, în condiţiile în care legalitatea acesteia nu a fost contestată” a spus Iliuţă care a conchis „Din cele prezentate rezultă fără dubiu că în situaţia în care la nivelul Instituţiei Prefectului Judeţul Călăraşi s-ar emite un Ordin care să constate vacantarea funcţiei de consilier judeţean deţinută de Iliuţă Vasile din motivele arătate mai sus şi infracţiunea de abuz în serviciu i s-ar potrivi ca o mănuşă pentru semnatarul documentului”.