OPC a descins în 12 unități de învățământ și instituții din București. Ce au constatat…

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru OPC a descins în 12 unități de învățământ și instituții din București. Ce au constatat…

În urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ și instituții din București și din localitatea Bolintin, județul Giurgiu.

Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat tinerilor comisari care se specializează alături de colegii lor cu experiență, în teren.

Cele 12 entități al căror furnizor este operatorul economic sunt:

  • Scoala nr. 200, sector 3
  • Scoala nr. 51, sector 2
  • Scoala Banu Băleanu, Bolintin Vale, județul Giurgiu
  • Fundația Romanian Angel Appeal
  • Crucea Roșie București
  • Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif
  • Disney Land SRL
  • Gokids Educational SRL
  • Asociația Ioni – Academia copiilor
  • Asociația pentru evoluție – ROTAS
  • I&G Smart Vision SRL
  • Cireșel și Cireșica SRL

După verificările realizate, comisarii CPCMB au constatat că aspectele sesizate se confirmau și au aplicat următoarele sancțiuni:

  • amenzi contravenționale, în valoare de 10.000 lei
  • avertisment
  • oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Neregulile constatate au fost următoarele:

– folosirea unor materii prime cu data limită de consum depășită
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurități, praf, gheață în strat masiv
– utilizarea bureților de sârmă pentru vase, coșuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase și ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv
– folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv
– lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire
– lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat
– schimbarea stării termice a produselor din carne
– depozitarea produselor de panificație în directa prezență a razelor solare
– păstrarea preparatelor finite calde neacoperit, depozitate la temperatura mediului din încăpere, așezate pe un rastel cu depuneri masive de impurități și praf
– existența pereților, a tavanului și pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate și plăci fisurate
– lipsa informațiilor referitoare la ingredientele cu potențial alergen pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele meniu
– depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.