Oltina. Primarul Ciprian Olteanu începe lucrările de construire a unui parc…

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Oltina. Primarul Ciprian Olteanu începe lucrările de construire a unui parc…

Ciprian Olteanu ( PNL) a început lucrările de realizare a unui parc modern pentru tinerii din satul Oltina. Realizarea unui parc nu este tocmai un lucru simplu ci presupune urmarea unor etape. Astfel, s-a lucrat la Planul de Urbanism General care a fost aprobat în ședința de Consiliu local.

 

A fost și oportunitatea de a se da în folosință tinerilor locuri de casă disponibile în intravilanul localităților. Astfel primarul Ciprian Olteanu a identificat 4 terenuri pentru construit case în centrul localității și alte 24 la periferia acesteia. Acestea sunt acordate conform legii 35 tinerilor care doresc să își realizeze o locuință, și avem multe cereri în acest sens. Acordarea unui teren presupune și realizarea utilităților în zonele respective. Aceasta implică existența rețelei de energie electrică, apă și canalizare, realizarea infrastructurii necesare. Chiar și pentru realizarea unui parc trebuie avize necesare funcționării acestuia, un proiect.

 

De  legalitatea documentației realizate depind multe alte proiecte importante ale comunității din Unirea și Oltina. Cel mai important va fi acela de extindere a capacității de pompare și stocare a apei, pentru ca aceasta să ajungă pentru consumul cetățenilor și vara, când sunt consumuri mari. Se vor realiza capacități de pompare a apei și stocare în cantități suficiente – arată primarul Ciprian Olteanu, prezentând proiectul său.

 

Pentru oameni se dorește a se realiza și o bază sportivă nouă unde vrem ca tinerilor să le oferim accesul către practicarea sporturilor dar și un loc de desfășurare a competițiilor sportive. Am început lucrările la realizarea unor parcuri pe raza localităților prevăzute cu locuri de joacă pentru copii. Venim astfel în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor, pentru a le asigura o viață de calitate. Dezvoltarea localităților noastre nu presupune vorbe ci multă muncă. De aceea m-am angajat să reprezint această comunitate. O fac pentru dezvoltarea ei, pentru un viitor mai bun generațiilor ce urmează – a precizat primarul com. Unirea, Ciprian Olteanu.