Oltenița: primarul PSD Țone Petre a finalizat noua Casa de Cultură amplasată în parcul municipiului, și el modernizat.

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Oltenița: primarul PSD Țone Petre a finalizat noua Casa de Cultură amplasată în parcul municipiului, și el modernizat.

La Oltenița, primarul Țone Petre și-a legat numele de oraș. La Oltenița descoperi ceea ce trebuie să însemne un primar pentru oameni: un om deschis, primitor, comunicativ. Primarul este legat puternic de proiectele sale nu numai la birou unde mesele sunt pline de planuri și schițe ci mai ales pe teren unde verifică periodic stadiul acestora. Descoperi un om cu o largă viziune asupra orașului un om ce știe precis ce are de făcut, un om cu o energie debordantă. Spiritul mobilizator și marea putere de convingere le descoperi în multe discuții cu primarul, în proiecte prioritare despre educație și cultură, despre sport sau despre urbanism și spații verzi.

Multe din proiecte Țone le-a început din 2013 și le-a finalizat. Altele sunt în diferite stadii de construcție. Nu se poate vorbi de abandonarea lucrărilor ci despre progres. Proiectele lui Țone au avut finanțare și s-a realizat un muzeu de arheologie, bibliotecă municipală o sală de spectacole. Casa de Cultură a fost o ambiție a lui Țone: Și dacă trebuie să scot bani din piatra seacă…tot o să fac Casa de Cultură…Și a făcut-o.

Țone nu a dormit la Oltenița, iar strigătul lui pentru finanțarea proiectelor a fost auzit, primind ajutorul necesar. Țone a reabilitat la Oltenița un turn de apă și spațiile verzi, s-a îngrijit de aspectul orașului. Vreau ca orașul meu să înflorească în fiecare săptămână, în fiecare zi discut aceste probleme ale orașului cu oamenii, și în fiecare zi facem un progres către dezvoltarea orașului. Sunt o fire energică. Este o pedeapsă pentru mine să stau la birou, în nemișcare. Îmi place comunicarea și discuțiile cu oamenii îmi arată prioritățile de urmat a declarat primarul PSD.

Țone are alte vise pentru Oltenița. Chiar dacă Spitalul din Oltenița este unul modern, Țone vrea un Ambulatoriu integrat. Are proiecte depuse pe PNDL dar și la Ministerul Sănătății. Se plânge că în acest an nu a primit 1 leu pe PNDL despre cerințele draconice de primire a fondurilor europene. Proiectele primarului nu sunt numai pe hîrtie. Reabilitarea trotuarelor din Oltenița s-a finalizat. Parcul modern luminat are în centru o statuie dedicată eroilor neamului care au murit în luptele din Războiul de Independență duse la Oltenița. Casa de Cultură este un proiect care te uluiește. Acolo Țone vrea continue proiectul de reabilitare urbană prin mutarea Muzeului de la Gumelnița și Bibliotecii municipale. Nu putem să inaugurăm o clădire așa frumoasă fără a avea ce să vadă oamenii înăuntru. Că până la urmă pentru oameni facem totul a spus primarul…Ei terbuie să simtă eficiența și utilitatea lucrurilor bune pe care noi le facem pentru ei…spunea cândva. Zis și făcut…El vrea să continue reabilitarea trotuarelor, un proiect pe 5 ani. Totodată vrea să reabiliteze Clubul Navol și Cinematograful Flacăra, clădiri care în gândirea lui Țone trebuie să revină oamenilor. Pentru că de aceea au fost construite, pentru ei.

Țone își iubește mult țara. Și o demonstrează nu numai prin monumentul amplasat în fața Primăriei al lui Neagoe Basarab. Alte 3 monumente vor fi edificate prin grija sa, monumente care vor simboliza dorința de unitate a poporului român. Monumentele vor fi ridicate în memoria lui Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza și Regelui Ferdinand. Centenarul sărbătorit la 1 Decembrie va fi o surpriză pentru oltenițeni și nu numai a declarat primarul PSD. Implicarea activă a directorilor de școli a cadrelor didactice, a Instituțiilor locale și cetățenilor se va realiza într-un cadru bine organizat, care va pune în valoare așa cum se cuvine evenimentul -a precizat primarul Țone Petre.