O școală și două licee nu au fost autorizate de ISU în mun Călărași pentru începerea anului școlar. Dar, degeaba…

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru O școală și două licee nu au fost autorizate de ISU în mun Călărași pentru începerea anului școlar. Dar, degeaba…

O școală generală și 2 licee nu au fost autorizate pentru începerea activităților școlare ăn acest an. Aceasta nu înseamnă că nu și-au început activitatea.

Potrivit legislaţiei în vigoare, respectiv H.G. nr 915 / 2015 ART 1 şi ART 2, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu poate interzice actul de învîţământ, actul normativ excede unităţile de învăţământ , fiind făcute referiri clare la  unităţile de comerţ, cultură şi turism.

H.G. nr 915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționarii ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prevede:

Art. 2. (1) Dispunerea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor, autorizate din punctul de vedere al securităţii la incendiu, cu aria desfăşurată mai mare de 200 mp, având destinaţia de comerţ, cultură sau turism…

Art. 3.(1) Dispunerea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, în condiţiile legii, şi care au aria desfăşurată mai mare de 200 mp, se aplică numai pentru clădiri cu destinația de comerţ, cultură sau turism.

Dacă ISU nu a autorizat decât 3 Instituții în municipiu, în județ situația este tragică…15 grădinițe, 24 școli și 3 licee nu au fost autorizate. Vom afla despre pericolele pe care prin funcționrea acestora de abia după ce vor fi accidente sau alte evenimente. În rest astăzi totul a fost o paradă politică prin care aleșii și-au arătat grija față de copii, cel mai de preț lucru al alegătorilor. Nu întrebați cțte vizite au făcut acețtia prin școli atunci când s-au efectuat lucrări pentru că nu au fost văzuți.

Banii pentru reparații s-au alocat târziu în acest an iar autorizarea lucrărilor a durat cca 1 lună. Ele au început în jurul datei de 10 august și au durat cca 1 lună. Imaginați-vă de calitatea acestora, raportat la numărul de camere/clase/laboratoare și întinderea acestora în funcție de lucrările prestate. Un grup social poate să arate în continuare ca în fotografie. Riscurile pe care le prezintă acesta le vom afla după ce pompierii vor interveni pentru a scoate vreun copil din haznaua folosită într-una din localitățile rurale. Nu pun numele localității din respect pentru primar, deși…