O familie acuză IPJ Călărași de favorizarea infractorului, pentru fiul omorât. VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru O familie acuză IPJ Călărași de favorizarea infractorului, pentru fiul omorât. VIDEO

Tînărul ucis, făptuitorul în libertate. IPJ Călărași bine mersi…Dosarul de ucidere din culpă nu se știe unde este…

Acum 5 ani, pe 12 octombrie 2014, tânărul Alexandru Ivanciu de 20 de ani schimba becul ars de la autoturismul personal, staționat legal pe strada București în apropiere de locuință. Un cetățean de etnie rromă a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu autoturismele staționate. Alexandru a fost strivit între acestea. Avea să moară după 8 zile la Spitalul Floreasca, pentru că nu a rezistat amputării picioarelor. La fața locului s-au efectuat cercetări, s-au audiat martori dar dosarul a fost ținut ascuns de IPJ Călărași peste 1 an. Tatăl lui Alexandru, polițistul local Ivanciu Adrian ne descrie lupta pentru ca familia sa să afle adevărul iar cel vinovat să fie pedepsit. Spune despre cum a fost mințit de polițiștii călărășeni cum că dosarul era trimis la un Institut pentru expertiză. Descrie cum a fost găsit prăfuit dosarul în biroul Poliției rutiere. La dosar s-a efectuat o expertiză și pentru a se tergiversa luarea unei hotărâri legale s-a cerut și o contraexpertiză. Ce importanță poate avea viteza de deplasare a unui infractor cu autoturismul de pe drumurile publice dacă s-au produs victime? Pentru că încă o persoană ar fi fost victimă…Acum nu se știe unde este dosarul. Părinții tânărului acuză IPJ de favorizarea infractorului. Polițistul local a spus asta în gura mare conducerii IPJ. Degeaba. Făptuitorul se află în libertate și conduce bine mersi autoturisme pe drumuri publice. Are permis de conducere valabil.

Vizavi descoperim drama familiei Ivanciu. Suferința pierderii unui fiu nu se poate descrie nici acum după 5 ani. Mama nu mai are lacrimi să plângă…iar tatăl cu greu își stăpânește emoțiile. Sora mai mică și acum întreabă de fratele ei. Colegii lui Alexandru, prietenii, profesorii, vecinii au fost alături de familia Ivanciu. Sunt oameni respectați de comunitate, dar pe care Instituțiile Statului nu-i respectă. Ei declară că și-au pierdut încrederea în Poliție și Justiție și dau exemple despre dosarul în jurul căruia s-ar fi dat mulți bani pentru a fi clasat după cei 5 ani trecuți deja…Un material video care arată cum unii funcționari publici tratează cetățeanul în mun. Călărași.

 

Notă. La realizarea materialului video au fost folosite fotografii și video de la www.mediacalarasi.ro  și Adevărul.