Noi gropi din carosabil rup autovehiculele călărășenilor. Primăria Călărași, TREZEȘTE-TE!

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Noi gropi din carosabil rup autovehiculele călărășenilor. Primăria Călărași, TREZEȘTE-TE!

Așa zisul bulevard al Republicii, din minunatul municipiu Călărași continuă să creeze disconfort vizavi de pericolul permanent al producerii de accidente rutiere. Responsabilii din Primăria Călărași nu văd gropile pe care autovehiculele de serviciu care-i transportă le evită. Toate nenorocirile au fost create de  lucrările CL8 după care șoseaua nu a fost adusă la starea inițială ci peticită spun oamenii. De acum un an strada a început să se surpe la dorința firmei STRABAG care a închis circulația pe strada Variantă Nord, obligând autovehiculele grele, agabaritice să tranziteze orașul. Zilnic sute de autocamioane tranzitează strada Republicii, Sloboziei dar și cele adiacente acestora. Gropi ca cea din imagine sunt ceva frecvent în municipiul a cărui infrastructură defectuoasă nu se poate compara cu a unui sat.

Sub greutatea de peste 40 de tone a autovehiculelor, străzile proiectate la maxim 3,5 tone se surpă, ca în fotografie. Situația este tolerată de primarul municipiului căruia i-am prezentat acest aspect în Ședința de Consiliu Local din luna mai. Și șeful Poliției Rutiere a dat concursul distrugerii străzilor din municipiu dar și ARR care nu a fost vreodată văzut a efectua controale în municipiu. Deși i-am arătat primarului că nicăieri în țară, în nici un municipiu nu se permite tranzitarea acestora de traficul greu, dar și faptul că în multe localități asfaltarea, betonarea șoselelor de centură s-au efectuat numai pe un sens de circulație – executivul Primăriei nu a luat nici o măsură. Cu alte cuvinte Primăria a admis tacit ca să se repare strada Variantă Nord dar să se distrugă alte străzi.

 

Călărășenii îmi trimit zilnic revoltați fotografii și texte însoțitoare…Salut! Noile gropite din asfaltul de pe Bulevardul Republicii zona caselor nr 105-106 isi fac nestingherite treba printre masini, biciclisti si pietoni care tranverseaza drumul public. Azi 22 iunie, am sunat la Ecoaqua in jur de ora 10 si am sesizat acel crater in asfalt din care se pot produce diferite spete. Au luat la cunostinta si atat….De la aprozarul din imagini am inteles ca s-au facut nenumarate sesizari in urma cu 10 zile si nimic….Nici la ora 17 nu a trecut nimeni sa constate. Doar creanga tipica romaneasca poate avertiza un pericol iminent asta daca este cineva inspirat sa o faca. Atasez cateva poze facute de mine azi.

Primăria Călărași trezește-te! Pentru că asistăm zilnic la indiferență din partea ta. Cât să mai suportăm? – se întreabă locuitorii obligați să se deplaseze pe străzile surpate din Călărași…