Nicușor Cionoiu: Se anunță vremuri grele pentru consiliile județene din țară!

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Nicușor Cionoiu: Se anunță vremuri grele pentru consiliile județene din țară!
Senatorul PSD Călărași Nicușor Cionoiu descrie pe pagina sa personală starea grea în care va ajunge și Consiliul Județean Călărași după afirmația președintelui CJ Dâmbovița: „Se anunță vremuri grele, aproape imposibile, pentru consiliile județene din țară! Doi oameni care, în ultimii ani, și-au demonstrat incompetența, decid acum pentru toate județele țării.
Premierul Florin Cîțu, cel care nu s-a sfiit să declare că sănătatea și educația nu mai trebuie să fie priorități, și „Ministrul ZERO” al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, își dispută acum banii europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Ambii politicieni vor să controleze tot ceea ce se întâmplă în țară, iar pentru aceasta vor ca administrațiile județene să nu poată atrage bani direct din PNRR. Efectiv, cei doi exclud de la finanțare consiliile județene, chiar dacă toate administrațiile publice județene și-au făcut calcule și proiecte de dezvoltare care aveau ca sursă de finanțare și Planul Național de Redresare și Reziliență.
Paginile de facebook ale politicienilor PSD sunt pline de descrieri ale motivației arătând că se apropie alegerile interne ale PNL, iar Ghinea are de gând să distribuie banii în funcție de preferințele lui și să poată pune bețe în roate oricui nu face parte din USR PLUS. Cionoiu indică starea din CJ Dâmbovița unde la începutul acestui an, Consiliul Județean Dâmbovița a trimis ministerelor de resort 33 de fișe de proiect pentru accesarea de bani din PNRR: de la drumuri de centură pentru Târgovişte, Răcari, Titu, Pucioasa și Fieni, investiții în irigații, revigorarea turismului, până la reabilitarea, extinderea și dotarea spitalelor din județul Dâmbovița. PNRR trebuie să fie un instrument salvator pentru economia locală, dar care să asigure și securitatea sistemului sanitar, nu doar din județul nostru, ci din toată țara. Membrii PNL și USRPLUS au demonstrat însă cât de aproape sunt de nevoile județului nostru! Nu au votat nici măcar un amendament adus la Legea Bugetului de Stat pe 2021, deși am solicitat bani pentru spitale, pentru școli, pentru drumuri! Au votat împotrivă!
Acum ne iau și ultimul instrument prin care puteam atrage bani în județele noastre cât mai repede, în condițiile în care banii europeni din exercițiul financiar 2021-2027 vor intra în țară din 2023-2024…indică social democrații coalizați împotriva coaliției PNL USR.
Social democrații arată cum președinții de consilii județene și primarii vor sta la mâna celor doi care au transformat România în câmpul de luptă al PNL și USR PLUS. Finanțarea după preferințe va crea discrepanțe mari între județele și orașele care își vor declara sau nu susținerea necondiționată pentru un partid sau pentru celălalt. Astfel, Florin Cîțu și Cristian Ghinea nu vor să renunțe la orgoliile lor politice. Vor să se răzbune cu orice preț pe cei care nu le jură credință, uitând că cei care vor avea de suferit sunt cetățenii acestei țări…indică conducerea PSD Brașov dar și cea de la Cluj pe pagina PSD de Facebook.