Nicolae Râjnoveanu: M-am hotărât…Dacă liberalii vor Primăria Roseți, atunci voi candida ca primar în mun. Călărași

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Nicolae Râjnoveanu: M-am hotărât…Dacă liberalii vor Primăria Roseți, atunci voi candida ca primar în mun. Călărași

În cadrul unui interviu acordat astăzi cotidianului nostru, primarul PSD din com. Roseți s-a arătat vizibil iritat de lucrările efectuate de Primăria Călărași: Multe lucrări sunt abandonate, supraevaluate. Pe șantiere nu se lucrează și aflăm de sume mari de bani cheltuite. Cu banii alocați pentru strada Grivița puteam să realizez 3 bulevarde identice ca lungime, începând de la fundație, cu 2 straturi groase de asfalt iar canalizarea o realizam pe marginea șoselei, la bordură către zona verde nu pe mijlocul șoselei, mărind astfel trama stradală. Strada Grivița nu avea nevoie de excavare ci de o frezare în adâncime și realizarea a 2 straturi de asfalt spune primarul Râjnoveanu. Această lucrare o realizam în maxim 2 luni, și nu în 2 ani explică acesta.

Lucrările pe care le-am executat în Roseți s-au efectuat repede și de calitate. Pentru aceasta am consultat pe cetățeni și am fost zilnic pe șantiere. Pentru mine nu există greșeală față de proiect. Nu există lucrări de mântuială…Am lucrat toată viața pe șantiere, cunosc tehnologiile, materialele, prețurile de cost. De aici provine expertiza unui primar…Nu numai discuția cu cetățenii este importantă ci mai ales deplasarea primarului în localitate. Consilierii vin cu proiecte, cu idei, cu propuneri în Roseți. Câteodată rămâi uimit de discuțiile cu aceștia – explică primarul din Roseți care află cu uimire că nici un consilier local PNL din mun. Călărași nu a făcut vreo interpelare privind situația lucrărilor din municipiu sau neregulile constatate. Rolul consilierilor locali este acela de a contribui la remedierea unor disfuncționalități și nu de a le ascunde, de a le tăinui. Sunt consilieri pentru că oamenii au avut încredere în ei. Această încredere trebuie întoarsă înapoi la oameni prin muncă. Am demonstrat și eu și echipa mea a PSD  în Roseți ce am putut face acolo. Dacă liberalii vor Primăria Roseți, atunci voi candida la Primăria Călărași. Am multe lucruri bune de făcut pentru călărășeni și voi reuși cu ajutorul lor spune Rîjnoveanu…

Râjnoveanu: Dacă omul vine la mine cu o treabă, sesizează o problemă, o neregulă, merg la fața locului. Rezolv problemele pe care le constat. Piața Mare în Călărași…dacă mă apucam de acum 2-3 ani rezolvam măcar studiul de fezabilitate…Propunerea demolării trebuia demolată venind de la consilieri. Nu demolam fără să existe finanțare necesară realizării altei piețe, a unui proiect. Dacă vrei să fii corect ceri cetățenilor analiza proiectului, după aceea te apuci de treabă. La fel trebuia procedat și cu Cinema Victoria, construcția unuinou Bazar… Cînd a venit ministrul finanțelor dl Teodorovici la Călărași, Drăgulin nici nu a catadicsit să vină să vorbească cu el. Cum vrea să obțină finanțarea? se întreabă primarul din Roseți? Prin împrumuturi bancare? Nu se poate… Fiecare primar trebuie să se întindă cu datoriile cât îi este cearceaful, pe mandatul lui nu al al altor primari…Fiecare primar are dreptul la proiecte personale de realizat și nu la plata datoriilor/ împrumuturilor bancare contractate de primarul anterior – a indicat primarul PSD.

Râjnoveanu: Am impresia că în orașul ăsta în mun. Călărași se lucrează fără Strategia de dezvoltare a localității spune Râjnoveanu care rămâne uluit cînd află că din cele 2000 apartamente promise de președintele PNL Drăgulin s-au realizat doar câteva. La fel nu știe câți km s-au asfalat din cei 250 km promiși de asfalt sau câți metri de piste de biciclete au fost finalizate în 2017. Râjnoveanu: Strategia de dezvoltare este fundamentul unui Plan Urbanistic General. Vorbim de dezvoltarea localității. Eu nu văd unde s-a efectuat asta în mun. Călărași mai ales de la liberali, cei care trebuiau să își aducă un aport deosebit mai ales față de mediul privat. Oamenii, alegătorii indiferent cine sunt ei trebuie tratați cu respect a declarat Râjnoveanu, susținându-și hotărârea de a candida ca primar PSD pentru mun. Călărași în viitoarele alegeri.