Nicolae Dragu propune acordarea titlului de cetățean de onoare dlui profesor Nicolae Țiripan

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Nicolae Dragu propune acordarea titlului de cetățean de onoare dlui profesor Nicolae Țiripan

Fostul primar Dragu Nicolae, va propune în calitate de consilier local în ședința Consiliului local din 21 dec. 2017…Art.1. Se conferă titlul de  „Cetățean de onoare“  al  municipiului Călărași domnului prof. Țiripan Nicolae, pentru merite deosebite în întreaga activitate desfașurată.

În expunerea de motive se arată:

Domnul profesor Țiripan Nicolae, s- anăscut în data de 08.12/1952, în satul Dunăreni, comuna Aliman, județul Constanța, fiind primul din cei cinci copii ai familiei Nicolae și Maria Țiripan.

A urmat cursurile școlii generale din satul natal, apoi școala profesională IMU Medgidia în perioada 1967-1970, devenind frezot, rabotor, montator , brosor.

După terminarea școlii profesionale, a urmat cursurile serale ale Liceului Nicolae Bălcescu din Medgidia, pe care l-a absolvit în anul 1977.

În anul 1978 a devenit student al Facultății de Istorie-Folosofie al Universității București, pe care a absolvit-o cu diplomă de licență în anul 1982.

După terminarea facultății a fost repartizat ca profesor de istorie la școala generală din comuna Ștefan cel Mare, județul Călărași unde a profesat până în anul 1987.

Din Iunie 1987 s-a transferat la Filiala Călărași a Arhivelor Statului, devenind arhivist.Din noiembrie 1989 a devenit director la Direcția Județeană Călărași a Arhivelor Naționale, funcție pe care o deține și în prezent.

În calitate de director o preocupare permanentă a fost aceea de completare a bazei documentare cu noi fonduri arhivistice preluate de la unitățile administrative, școlare economice, sociale, de cultură din județul Călărași.

Pentru aceste motive, precum și cele detaliate în recomandările atașate precum și în expunerea de motive la prezentul proiect, propunem acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Călăraşi Domnului prof. Țiripan Nicolae.