Nicolae Dragu mai are un ajutor dat pentru reabilitarea monumentelor din Călărași: Dragoș Coman

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Nicolae Dragu mai are un ajutor dat pentru reabilitarea monumentelor din Călărași: Dragoș Coman

Ne-am obișnuit ca la fiecare ședință a Consiliului Local, fostul primar Dragu Nicolae, președinte al Asociației Cultul Eroilor să solicite diferite lucrări necesare pentru reabilitarea monumentelor din municipiu. Executivul Primăriei a răspuns favorabil la multe dintre aceste solicitări, iar în prezent se defăășoară înlocuirea bordurilor de la monumentul lui Corneliu Coposu. Va urma realizarea unui gard sub formă de parapet, cam ca la scuar spun muncitorii, arătând gardul  degradat și distrus  de autovehicule.

Solicitarea fostului primar Dragu de a se lipi placa comemorativă desprinsă de trepidații și traficul greu din intersecția Bălan a fost imediat preluată de un călărășean de suflet: Dragoș Coman. Placa grea de câteva sute de kilograme era desprinsă și stătea să cadă peste autovehiculele din zonă, era un pericol pentru oameni spune Dragoș Coman, care a reparat pe cheltuiala sa monumentul. Mai rămân și alte situații de remediat, spune consilierul Dragu. Este nevoie de tratamente la placarea unor statui și curățarea anuală a acestora, indicând pe cele din Parcul Central sau monumentul  lui Carol I. Drapelul Național arborat la acestea trebuie schimbat, când materialul se degradează – spune consilierul. Să nu mai vedem arborate drapele zdrelite, rupte ca cel de la Statuia 5 Călărași. O altă atenție este și cea către monumentul deportaților politic, aflat în parcul de la Biserica Bălan, vizavi de Inspectoratul Școlar Călărași. În Consiliul Local s-a cerut desființarea acelor panouri de gard unde a funcționat amenajarea de șantier pentru biserică, întrucât lucrările la exterior s-au terminat și parcul să fie redat destinației sale.

Vizavi de aceste preocupări prin care arătăm cum ne respectăm istoria, trecutul și eroii nu putem decât să ne înclinăm!