Neconformități la pasajul Drajna? Se închide acesta? DRDP Constanța & Sorin Vrăjitoru ne răspund…

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Neconformități la pasajul Drajna? Se închide acesta? DRDP Constanța & Sorin Vrăjitoru ne răspund…

Șoferii reclamă denivelări și diferențe la îmbinările pasajului Drajna – recent inaugurat

SURSE DE PRESĂ ne comunică faptul că în 30 zile se va închide pasajul de Drajna. Se invocă o discuție purtată cu inginerul de studiu conform căreia ar exista o diferență de cca. 30 cm de nivel de la îmbinarea între piloni. Fotografia trimisă indică a se urmări traseul sforii. Ca pericole sunt indicate cele produse de traficul greu pe pod. Ca măsură preventivă s-a limitat viteza prin indicatoare la 70 km/ oră – urmând a fi redusă zilele următoare la 50 km/ oră și cu închiderea traficului pentru remedierea neconformităților. Potrivit surselor de presă compania Oyl Holding a executat asfaltarea conform standardelor.

fotografii imediat la finalizarea asfaltării podului

Pentru a verifica informația am solicitat telefonic detalii ing. Marian Ichim – director DRDP Constanța. Ni s-a comunicat că există neconformități de schiță pe rosturi dar se vor remedia. Lucrarea este în garanție. Totodată ni s-a spus că se va verifica dacă din cauza diferențelor de nivel astăzi 5 iunie 2023 s-a spart baia de ulei a unui autovehicul și dacă circulația va fi afectată din cauza acestor probleme tehnice. DRDP Constanța va informa prvind lucrările și traficul pe pasaj. UPDATE. Marian Ichim a infirmat informațiile conform cărora ar fi o diferență de 30 cm dintre îmbinările pasajului, acestea fiind undeva de 1,5 cm., lucrarea de asfaltare corespunzând standardelor de calitate și fiind una care trebuie dată exemplu pe țară privind foarte buna calitate. Nu au fost semnalate pete de ulei datorate vreunei defecțiuni – a arătat Marian Ichim.

 

Secretarul de Stat de la Ministerul Transporturilor Sorin Vrăjitoru a indicat că circulația nu se va întrerupe. Mai sunt câteva lucrări de executat care nu vor afecta siguranța circulației. Pasajul a fost dat mai devreme în funcțiune pentru a se decongestiona traficul auto aglomerat produs în minivacanța de Rusalii – a arătat Sorin Vrăjitoru, subliniind că va dispune C.N.A.I.R. să informeze public privind situația tehnică de la pasajul Drajna și măsurile luate.

Așteptăm totodată datele oficiale solicitate de la IPJ Călărași. Acesta a revenit și a comunicat doar că în ziua de Rusalii între orele 12- 19 un echipaj de poliție a îndrumat circulația pe pasaj/ în zona acestuia fiind trafic aglomerat. Nu au fost semnalate pete de ulei datorate vreunei defecțiuni.

 VIDEO

Notă. Trebuie subliniat faptul că executantul lucrărilor respectiv Compania Arcada are expertiza a zeci de lucrări de anvergura pasajului de la Drajna, sau mai complexe ca acesta ( ex.metroul de suprafață Aeroport Otopeni – Gara de Nord), precum și faptul că a reușit performanța de a realiza pasajul în condiții nefavorabile meteo, influențat de pandemie, creșterea prețurilor la materialele de construcții urmare a inflației și războiului din Ucraina. În ciuda acestor greutăți, lucrarea a fost executată înainte de termen fiind un succes pentru dezvoltarea zonală pentru construcția magistralei regionale Brăila – Galați – Slobozia – Călărași – Chiciu.  Arcada ocupă în 2022 Locul 1 in Top Afaceri Romania, domeniul 4213: Constructia de poduri si tuneluri. Privind executantul asfaltării și acesta este recomandat de lucrări complexe. Aflăm chiar de pe site-ul acestora că SC OYL COMPANY HOLDING AG SRL = PROFESIONALISM, SERIOZITATE, ADAPTABILITATE SI MAI PRESUS DE TOATE, CALITATE IN TOT CEEA CE FACEM

Să fie graba care strică treaba ceva care a influențat și lucrările de la pasajul Drajna? Nu știm. Știm doar că cetățenii au lăudat lucrarea și vor să se bucure de ea în continuare.

 VIDEO

UPDATE

Urmare a publicării articolului mai multe persoane au criticat starea acestuia. Mai jos punem capturi de ecran cu punctele lor de vedere