Neagu Cezar/Ecoaqua: le recomand cetățenilor să bea apă de la chiuvetă. Interviu

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Neagu Cezar/Ecoaqua: le recomand cetățenilor să bea apă de la chiuvetă. Interviu

Urmare a imposibilității unor consilieri de a interpela conducerea Ecoaqua Călărași, directorul Cezar Neagu a răspuns unor întrebări ce frământă pe unii cetățeni. De menționat că nu a interesat aspectul salarizării cu multe zeci de milioane a dlui Neagu, sau al performanțelor ce stau la baza premierii acestuia. Neagu Cezar a răspuns în interviu la următoarele întrebări:

  • cum justifică salariile mici ale salariaților
  • cum se justifică creșterea tarifelor la apă și canalizare fără o consultare publică a abonaților
  • cine plătesc pierderile din subsoluri și la avarii
  • când vor fi readuse la starea inițială șoselele distruse ca urmare a așa zisei reabilitări a rețelei de apă/canal (Minunea este mare. Firmele trebuie să facă asta până în noiembrie a.c., dar se poate prelungi cu încă un an pt disconfortul nostru)
  • cine plătește reparațiile de mântuială din mun Calarasi de pe multe strazi unde dupa reabilitare strazile s-au surpat ori reteaua a trebuit înlocuită
  • cine suportă pierderile de 52% declarate de sociatatea de apa canal
  • de ce prețul apei din municipiu este cu mult mai mare față de unele sate și comune din județul nostru…
  • când vor pune în funcțiune rețeaua de apă, de rezervă din puțurile forate în mandatul lui Nicolae Dragu din mun Calarasi? O vor face după ce  pe Dunăre vor pluti cianuri, substanțe toxice sau reziduri nucleare?

Dl Neagu Cezar a răspuns întrebărilor privind reparațiile de pe strada Viitor din mun Calarasi, unde anul trecut nu s-a putut urmări calitatea lucrărilor datorită numărului mare de lucrări în paralel. Aceasta a permis constructorului să fisureze cu pietroaiele folosite la astuparea rețelei, conducta de canalizare. Apa s-a infiltrat în sol și a surpat șoseaua, apa a refulat în locuințe. Cine plătește? Dar cine suportă acest disconfort?

La final dl Cezar Neagu a transmis un mesaj emoționant: se va reînscrie la concursul pentru funcția de manager din luna noiembrie. El comunică călărășenilor:

Eu și oamenii mei vom face tot posibilul ca apa să fie de bună calitate…Încă o dată…Eu beau apă de la chiuvetă, și le recomand cetățenilor să consume apa pe care noi o producem…este de foarte bună calitate…o monitorizăm permanent, și uman și cu aparatura…Nu au nici un motiv să se îndoiască de calitatea apei. Întotdeauna vom fi prompți la orice solicitare pe care o vom primi de la cetățeni

Erată:  Dl director a dat explicații asupra salarizării sale, arătând că este comparativă cu a unor colegi din țară și că respectă cerințele europene privind activitățile prestate și răspunderea funcției sale.