Muzeul Dunării de Jos organizează Salonul anual de primăvară. marți 15 martie…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Muzeul Dunării de Jos organizează Salonul anual de primăvară. marți 15 martie…

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită la deschiderea

SALONULUI ANUAL DE PRIMĂVARĂ

Evenimentul va avea loc marți, 15 martie, ora 15.00, la sediul muzeului din str. Progresului, nr. 4.

”Atitudini artistice variate vom descoperi la Salonul de primăvară Călărași 2022, care se va deschide în spațiul expozițional al Muzeului Dunării de Jos, la fel ca edițiile precedente. Unicitatea fiecărui expozant este pusă în evidență prin tehnică și viziune, prin modul de a echilibra vizibilul cu invizibilul, prin sentimentele particulare ce relaționează ființa omului cu spațiul său existențial.

Conotațiile figurative se alătură realității, accentele abstracte vin să întâmpine expresiilor moderniste, iar pictura în acrilic și ulei concurează cu desenul, cu acuarela, cu gravura și sculptura, dar și cu fotografia, lăsând la vedere comunicarea între mai experimentații și mai tinerii participanți. Învitată în expoziție, graficiana Marieta Besu expune pictură, ramură a creației sale care a însoțit-o în permanență în activitatea de atelier.

Îmbinând forma stilizată cu elemente de picturalitate, aceasta evocă universul foral prin intermediul unor armonii tonale în care dozajele de culoare redefinesc elemente de morfologie a imaginii, dar aduc în discuție și admirația artistei pentru metamorfozele naturii.”

Critic de Artă,
Ana Amelia Dincă