Municipiul Călărași, patria gunoaielor. Până când?

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Municipiul Călărași, patria gunoaielor. Până când?

Mizeria este pe străzile din Călărași la ea acasă. Mulți o asociază cu administrația locală care tolerează neridicarea gunoaielor și bunul plac. Pe strada principală pe care este amplasat Bazarul ești întâmpinat de gunoaie. Ambalaje și resturi alimentare sunt aruncate peste tot la bordură pe șosea…pe unde se poate. Locatarii de la blocul învecinat spun că nu mai pot suporta. S-au săturat de mirosurile degajate la acel gunoi realizat improvizat sub geamurile lor, dar…nu au unde să se ducă. Ei arată cum se încaieră noaptea câinii vagabonzi pentru resturile alimentare și căm copiilor ori soțiilor lor le este frică să treacă pe acolo. Spun că au fost de mai multe ori la Primărie la Urban dar au venit numai cu promisiuni, cu vrăjeli pe care nici copiii nu le mai cred acum.

 

P.S. În urmă cu 4 luni Mun. Călărași rezista în top 10: locul II apreciat cel mai poluat aer și pe locul II apreciat cel mai murdar oraș din România.

Conform unui studiu foarte recent realizat de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research minunatul nostru municipiu a fost clasat drept cel mai murdar din România. Studiul a analizat percepţia cetăţenilor asupra nivelului de curăţenie din oraşele şi cartierele în care locuiesc.Brașov, Oradea și Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din țată, iar cele mai murdare sunt Reșița, Călărași și Brăila.

După Braşov, Oradea şi Sfântu Gheorghe, cele mai curate oraşe sunt considerate Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Piteşti, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin şi Târgu Mureş. Capitala ocupă poziţia 23 în clasamentul naţional general. Printre oraşele care au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curăţenie se mai numără Satu Mare, Focşani, Galaţi şi Alexandria, Zalău, Suceava şi Bacău. La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de 42.969 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curăţeniei, pe când Moldova ocupă ultima poziţie. Graficul actual spune mult despre locul unde ne mențin edilii municipiului. Siguranță, costul vieții, facilități medicale, calitatea aerului și curățenia plasează municipiul Călărași în topul celor mai negative aprecieri. Adică mergem spre dezastrul total.

Cartierele desemnate de romani ca fiind cele mai curate sunt din Brasov, cu Avantgarden, Racadau si Centrul Civic ocupand primele trei pozitii. Topul este completat de cartierele Gruia si Grigorescu (Cluj-Napoca), Aviatiei si Nicolae Grigorescu (Bucuresti), Andrei Muresanu (Cluj-Napoca) si Pajura (Bucuresti).
La polul opus, zona cu cel mai scazut nivel de curatenie este Floresti din Cluj-Napoca. Topul continua cu cartierul 2 Moldoveni (Calarasi), 3 Insule (Arad), Calea Caransebesului (Resita) si Ferentari (Bucuresti). Brestei (Craiova), Bereasca (Ploiesti) si CET (Constanta) se numara si ele printre zonele urbane desemnate de locuitori ca avand un nivel scazut al curateniei.

foto Expres de Călărași

”Curatenia unui oras este influentata de mai multi factori, de la prezenta sistemelor de colectare a deseurilor, la proiecte de urbanism care sa ofere locuitorilor mai multe posibilitati de a avea si pastra un oras cat mai curat. Avem orase si cartiere ce au fost taxate de catre locuitorii lor din cauza lipsei containelor pentru colectarea selectiva a deseurilor, a numarului mare de gunoaie, PET-uri sau resturi menajere aruncate pe strada.”, mentioneaza Sorin Balan,  Head of Storia.ro si OLX Imobiliare.