Mun. Călărași rezistă în top 10: locul II apreciat cel mai poluat aer și pe locul II apreciat cel mai murdar oraș din România. Primăria Călărași – TREZEȘTE-TE!
8 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mun. Călărași rezistă în top 10: locul II apreciat cel mai poluat aer și pe locul II apreciat cel mai murdar oraș din România. Primăria Călărași – TREZEȘTE-TE!
Conform unui studiu foarte recent realizat de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research minunatul nostru municipiu a fost clasat drept cel mai murdar din România. Studiul a analizat percepţia cetăţenilor asupra nivelului de curăţenie din oraşele şi cartierele în care locuiesc.Brașov, Oradea și Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din țată, iar cele mai murdare sunt Reșița, Călărași și Brăila.
După Braşov, Oradea şi Sfântu Gheorghe, cele mai curate oraşe sunt considerate Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Piteşti, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin şi Târgu Mureş. Capitala ocupă poziţia 23 în clasamentul naţional general. Printre oraşele care au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curăţenie se mai numără Satu Mare, Focşani, Galaţi şi Alexandria, Zalău, Suceava şi Bacău. La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de 42.969 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curăţeniei, pe când Moldova ocupă ultima poziţie. Graficul actual spune mult despre locul unde ne mențin edilii municipiului. Siguranță, costul vieții, facilități medicale, calitatea aerului și curățenia plasează municipiul Călărași în topul celor mai negative aprecieri. Adică mergem spre dezastrul total.
Cartierele desemnate de romani ca fiind cele mai curate sunt din Brasov, cu Avantgarden, Racadau si Centrul Civic ocupand primele trei pozitii. Topul este completat de cartierele Gruia si Grigorescu (Cluj-Napoca), Aviatiei si Nicolae Grigorescu (Bucuresti), Andrei Muresanu (Cluj-Napoca) si Pajura (Bucuresti).
La polul opus, zona cu cel mai scazut nivel de curatenie este Floresti din Cluj-Napoca. Topul continua cu cartierul 2 Moldoveni (Calarasi), 3 Insule (Arad), Calea Caransebesului (Resita) si Ferentari (Bucuresti). Brestei (Craiova), Bereasca (Ploiesti) si CET (Constanta) se numara si ele printre zonele urbane desemnate de locuitori ca avand un nivel scazut al curateniei.
foto Expres de Călărași
”Curatenia unui oras este influentata de mai multi factori, de la prezenta sistemelor de colectare a deseurilor, la proiecte de urbanism care sa ofere locuitorilor mai multe posibilitati de a avea si pastra un oras cat mai curat. Avem orase si cartiere ce au fost taxate de catre locuitorii lor din cauza lipsei containelor pentru colectarea selectiva a deseurilor, a numarului mare de gunoaie, PET-uri sau resturi menajere aruncate pe strada.”, mentioneaza Sorin Balan, Head of Storia.ro si OLX Imobiliare.
Ploiești este orașul cu cea mai scăzută calitate a aerului din România, potrivit unei cercetări realizate de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro. Lista orașelor cu cea mai scăzută calitate a aerului continuă, cu Călărași (locul 2), București (locul 3), Focșani, Galați, Slatina, Reșița, Bacău, Satu Mare și Brăila. Studiul, realizat în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research, a analizat perceptia cetăţenilor asupra calităţii aerului din oraşele şi cartierele în care locuiesc.
La polul opus, Brașov, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe au fost evaluate ca fiind orașele cu cea mai bună calitate a aerului din România. Râmnicu Valcea, Piatra-Neamț, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitești, Slobozia și Botoșani sunt următoarele în clasament.
Percepția asupra calității aerului în orașele din România este cea de-a patra temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.
Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al calității aerului respirat, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.
Cercetarea completă poate fi consultată pe blogul platformei imobiliare: http://blog.storia.ro/orase-cartiere/. Rezultatele sunt actualizate lună de lună, în conformitate cu răspunsurile completate de români în cadrul chestionarului Storia.ro. Evaluează-ți și tu cartierul în care locuiești https://www.surveymonkey.com/r/635SJ7T
Pentru consilierii curioși și cei care pretind că mai conduc minunatul municipiu Călărași pot să vadă raportul complet/ îl pot descărca de AICI