Mun. Călărași: PSD 9 mandate, PNL 7 mandate, PRO România și PMP câte 2 și USR un mandat…Iată componența

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mun. Călărași: PSD 9 mandate, PNL 7 mandate, PRO România și PMP câte 2 și USR un mandat…Iată componența

Ieri, 14 octombrie, Judecătoria Călărași a validat mandatele  consilierilor locali din mun. Călărași. PSD a obținut 9 mandate, PNL 7 mandate, PRO România și PMP câte 2, și USR 1 mandat.

PSD Călărași va avea în Consiliul Local următoarea componență: Nicolae Dragu, Liviu Mușat, Gheorghe Stoian, Iuliana Raiu, Florian Dinu și Carmen Filimon. Mandatele lui Marius Dulce, Vasile Iliuță și Nicușor Cionoiu au fost invalidate urmând să urce în locurile celor menționați: Marius Sbârcea, Stelian Aldea și Săndina Georgescu.

PNL Călărași are admis pentru Consiliul Local: Viorel Ivanciu ( care dorește și viceprimar), Camelia Croitoru, Cătălin Marius Călin, Mircea Buzea și Andrei Niță. Dragoș Coman a ocupat și el un loc eligibil dar se va retrage din Consiliu pentru că deține funcția de Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului. A fost invalidat mandatul fostului primar, Daniel Ștefan Drăgulin care a plecat la cele veșnice. Următorul pe lista în locul său este Alin Ceacărăscu dar acum este incompatibil pentru că ocupă o funcție la Prefectura Călărași…În locul său urmează să obțină un mandat de consilier, Georgiana Enache.

Consiliul Local Călărași va mai fi reprezentat de PRO România prin Alexandru Chiriță și medicul Vlad Sârzea iar Partidul Mișcarea Populară va avea și el doi consilieri: Liviu Coman și Toni Buzoianu. De la USR a intrat în CL: Costin Mirescu.

PSD va obține majoritatea în Consiliul local chiar dacă PNL a negociat cu USR și vrea să îl susțină pe Ivanciu ca viceprimar. Cel mai posibil este ca PMP să aibe un candidat dar și Alexandru Chiriță de la PRO România să ajungă pe funcția de viceprimar. Una dintre discuții este și privind faptul: De ce are nevoie primăria Călărași de 2 viceprimari? Cine își asumă administrarea municipiului degradat de Administrația liberală? Același viceprimar liberal? Când se vor da șanse tinerilor în administrarea municipiului? La toate acestea și la reforma ce va urma singurul răspuns îl au Marius Dulce & Vasile Iliuță.