Mun. Călărași a fost vizitat de oficiali de la Ambasada Rusiei cu ocazia slujbei religioase de la Cimitirul Sovietic VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mun. Călărași a fost vizitat de oficiali de la Ambasada Rusiei cu ocazia slujbei religioase de la Cimitirul Sovietic VIDEO

Alina Naghi și Dragu Nicolae l-au avut oaspete pe ambasadorul Rusiei la București. Iată pentru ce…

Astăzi 31 iulie 2018 a avut loc slujba de sfințire a Cimitirului Sovietic din mun. Călărași. Aceasta a avut loc după reabilitarea acestuia, prin contribuția exclusivă a doamnei Alina Naghi și Companiei Aldis Călărași. Investiția a fost considerabilă s-au placat cu marmură monumentul și aleile din cimitir, au fost realizate alei de acces placate cu granit, brazde de flori marcate de balustrade de inox. Asociația Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Călărași a contribuit prin scrierea pe monumentele eroilor care s-au jertfit pentru căștigarea celui de al 2 lea război mondial, a numelor acestora precum și pentru o organizare de excepție. Ambasadorul Rusiei la București însoțit de atașatul militar al Rusiei și alți reprezentanți oficiali au fost primiți la Călărași cu pîine și sare, îmbrățișați de primarul Daniel Drăgulin, fostul primar Dragu  Nicolae. Aceștia au marcat prin scurte discuții cu reprezentanții Ambasadei, despre importanța istorică a evenimentului, cu referințe către o bună dezvoltare a relațiilor de prietenie dintre români și ruși, precum și cu referințe către dezvoltarea municipiului nostru minunat.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Barbu Valentin și Marian Dinulescu, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române din Călărași/ preoți din Protopopiatul Călărași, consilieri locali și județeni, viceprimarul Viorel Ivanciu, administratorul public Valentin Deculescu, șeful Jandarmeriei Călărași, directori ai Serviciilor din Primăria Călărași, călărășeni de onoare ai municipiului, membri ai Asociației Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Călărași, cadre militare în rezervă sau retragere, tineri. La eveniment nu a lipsit doamna Alina Naghi un călărășean despre a cărui contribuție de excepție la reabilitarea Cimitirului Sf. Gheorghe și al Cimitirului Erolior sovietici, cotidianul nostru a scris detaliat însoțit de filmări și fotografii. A avut loc intonarea Imnului României și Rusiei.

În continuare a avut loc slujba de sfințire a cimitirului și de pomenire a eroilor sovietici, o slujbă care a impresionat pe invitați prin profesionalismul și dăruirea reprezentanților bisericii ce au oficiat.

Reprezentantul Asociației Cadrelor militare în rezervă și retragere din România a marcat importanța evenimentului, după care s-a aordat cuvântul ambasadorului Rusiei

În continuare s-au oferit diplome și decorații invitaților în aplauzele participanților. A fost subliniat meritul companiei Aldis și al doamne Alina Naghi la dezvoltarea municipiului și păstrarea vie a memoriei celor ce s-au jertfit pentru eliberarea României.

La sfărșitul evenimentului a avut loc festivitatea depunerii de coroane la monumentul Eroilor Sovietici și parastasul acestora oferit de doamna Alina Naghi la Pensiunea Ada, aparținând Companiei Aldis Călărași.