Mun. Călărași: Alt bețivan este săltat de la volan de polițiști…

1 lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mun. Călărași: Alt bețivan este săltat de la volan de polițiști…

Cercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.
În data de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au oprit pentru control pe strada București, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din aceeași localitate.
În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Atenție! Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.

Zilnic, în serviciul comunității

La data de 10 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au intervenit la 68 de evenimente, toate fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 .
De asemenea, polițiștii au constatat 13 infracțiuni, 1 persoană au fost surprinsă în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.
Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni în valoare de peste 57.000 lei, au reținut 10 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.
Reamintim tuturor cetățenilor că polițiștii acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta siguranța comunității și, totodată, sunt pregătiți să intervină atunci când situația o impune.
Activitățile au fost desfășurate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.