Motive ale decăderii handbalului călărășean

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Motive ale decăderii handbalului călărășean

Handbalul călărășean a făcut un pas înapoi față de anul trecut. Conducerea clubului AHC Dunărea Călărași 2014 a dorit promovarea unui manager cu calități de handbalist desăvârșit, un bun familist, exemplu de urmat. A fost propus Florin Nicolae. Transferul de jucători a fost benefic echipei, aceștia fiind de 3-4 ori mai buni decât anul trecut – apreciază specialiștii din handbalul călărășean. Omer Aihan a realizat o listă pentru contractarea unor jucători foarte buni de la Târgu Jiu, Reșița de exemplu. Astfel la echipa călărășeană au ajuns Acatrinei, Cicovanei, Timofte. Regretul a fost mare pentru Șelaru, un sportiv foarte bun care vroia doar o sumă mai mare cu 1000 ron în contract. A plecat pe o sumă mai mică la Suceava, unde s-a stabilit…
Ca urmare a retragerii lui Aihan Omer, sarcina pentru un nou antrenor a revenit lui Florin Nicolae. Puțini știu că au fost discuții și pentru alte variante cum ar fi Bibirig, Titel Răduță sau Constantin Ștefan care a antrenat Dinamo, Poli Timisoara și acum la echipa de fete Chimia Rm. Vâlcea. S-a dorit și un antrenor străin spaniol…Florin Nicolae a adus pe scena handbalului călărășean un impresar sârb un anume Slobodan…după care la scurt timp a apărut surpriza, a fost adus un antrenor tot sârb un anume Caslav, considerat de Florin Nicolae ca fiind un antrenor foarte bun.

antrenor-handbal

După câteva meciuri de verificare Caslav a cerut 1 portar, 1 pivot și 1 centru, deși contractele aveau încadrate aceste funcții. Sportivii aceștia erau pregătiți pentru a veni la Călărași, fiind impresariați de către același Slobodan. Aceasta presupunea plecarea unor jucători din echipa selecționată – spun specialiștii în handbalul călărășean. Este inexplicabil cum această echipă în faza de pregătire la Cupa Orașului Odorhei și Vaslui, au învins la diferențe foarte mari echipe precum Steaua București, HC Petrea Reșița, Vaslui, iar imediat la începerea campionatului să piardă pe bandă rulantă toate meciurile cu aceste echipe. Probabil, aici este este mâna antrenorului iar meciurile de verificare, jucătorii au jucat ce au știut ei. S-a văzut intenția lui Slobodan de a transfera în Călărași jucători de la echipele sârbe, de slabă valoare, pe salarii mari și comisioane grase care să le revină. Însă acest lucru nu s-a realizat. Victima sau complicele său a fost la Călărași Florin Nicolae, spun suporterii dezamăgiți de rezultate. Ei arată decăderea echipei călărășene, dând multe exemple:

  • echipa nu este pregătită fizic pentru a rezista în teren 60 minute,
  • jucătorii sunt folosiți pe teren până la epuizare, nu sunt înlocuiți,
  • antrenorul are un comportament coleric în timpul meciului și le reproșează la jucători că sunt fără valoare,
  • jucătorii nu sunt încurajați

Suporterii au dat multe exemple:

  • La meciul cu Dinamo desfășurat la București Cicovanei a ieșit de pe teren în timpul jocului și nu a mai intrat, pentru că antrenorul i-a adresat insulte în limba sârbă, limbă pe care o înțelege,
  • Acatrinei a refuzat la același meci să joace datorită stresului psihic la care a fost supus tot meciul,
  • Carali este frecvent jignit la antrenamente dar și în timpul competițiilor,
  • Lui Victor Vartic i se reproșează: ești praf…
  • Nu este posibil ca la meciul cu Satu Mare, aflată pe ultimele locuri să fim învinși. Gavriloaie o emblemă a handbalului călărășean a fost ținut intenționat pe margine și a fost introdus în repriza a 2-a  când nu se mai putea face nimic, echipa fiind decăzută psihic.
  • Se poate observa că portarii noștri deși sunt în zile proaste sunt lăsați pe teren intenționat pentru a nu putea apăra corespunzător.

Sunt multe exemple negative ce se pot da, spun suporterii dar și specialiștii în handbal vizavi de echipa dvs. din Călărași. Mai există și aspectul financiar pe care puțini îl cunosc. Echipa a fost sponsorizată foarte bine, desfășurarea meciurilor presupunând reciprocitate la cazare, masă etc. existând mari cheltuieli, dar nu și rezultate. Nu s-au făcut investiții mari în angajați, clubul de handbal având încadrat pe Florin Nicolae, o secretară și un contabil. Nu există antrenor secund din motive de…economie. În rest se poartă voluntariatul.

Aceasta nu înseamnă performanță dacă vă uitați la alte echipe  fruntașe. Este și un motiv de continuu declin pentru echipa locală – spune gura târgului.

AHC DUNAREA CALARASI , sezonul 2016-2017. Antrenor principal Caslav Dincic . Portari Erhan Valeriu , Nikolay Sorokin , Mihai Coveianu . Extreme dreapta Andrei Razvan Gavriloaia , Tarita Alexandru Mihai . Interi dreaptaFlorin Acatrinei , Iulian Halca . Centri Sabin Ignat , Alex Popia , Konstantin Kurilenko . Pivoți Pavel Gyrkovskyi ,Vladimir Carali , Ignat Constantin Marius . Intreri stânga Victor Vartic , Irakli Chikovani . Extreme stângaAnatoli Bulov , Mihai Timofte . Manager sportiv Nicolae Florin , kinetoterapeut Florin Dima .