Modernizarea municipiului Călărași blocată de primar prin procese?

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Modernizarea municipiului Călărași blocată de primar prin procese?

Cu toții cunoaștem disconfortul produs la intrarea dinspre Piscicola în mun. Călărași. Pe drumul ghiorlănit, plin de gropi, lipsit de trotuare, actualul primar nu a reușit ca nici acum spre sfârșitul la al doilea mandat să facă ceva. Domnia Sa vorbește de Smart City pe la Simpozioane prin țară, participă la sfințirea de școli prin județ și montează cruci pe vârf de munte. Numai intrările în municipiu nu le modernizează. Pentru că nu poate. Iată că C.J. poate. Dar primarul nu este de acord…

Pentru realizarea de noi investiții în mun. Călărași, Consiliul Județean a realizat proiectul de achiziție a drumului de incintă din Siderca cu nr. Cadastral 22224 de 21467 m.p. și nr. 22403 de 9248 m.p. C.J. intenționează realizarea a 4 benzi de circulație (2/sens) de la intrarea în mun. Călărași zona Piscicola. Numai că primarul Daniel Drăgulin nu este de acord. El a deschis 1 proces CJ prin care se cerea constatarea neconcordanțelor din Cartea funciară. Nici Consiliul local Călărași unde partidul condus de același primar nu a stat cu mâinile în sân și a intentat proces cu aceeași acțiune împotriva C.J. 

Procesomanii contribuie generos la sufocarea Justiției prin procese

Acțiunea deschisă de Primărie prin primar a fost respinsă atât de Judecătorie cât și de Tribunal, iar cea intentată de Consiliul local încă se judecă pe 13 noiembrie… Se vede clar intenția primarului de a face tot posibilul pentru a se amâna termenele de judecată cu diferite tertipuri numai ca acest drum de incintă să nu ajungă în proprietatea Consiliului Județean. Vasile Iliuță: realizarea unei infrastructuri moderne pentru drum este foarte necesră dexvolătăii municipiului. Se elimină blocajele în traficul auto, acesta este fluidizat. Totul vine și în sprijinul agenților economici din zonă, știut fiind faptul că în zona de nord a capitalei de județ funcționează multe întreprinderi, societăși comerciale. Tot aici vrem să realizăm un port la canalul Dunăre – Siderca. După ce vom moderniza drumul, după ce vom realiza 4 benzi de circulație pe acesta, trotuare și spații la fel ca în alte capitale de județ, vom preda totul spre administrare Primăriei Călărași.

Iată că neputința Primăriei, lipsa de soluții și proiecte, a unei viziuni de dezvoltare urbanistică la intrarea în municipiu sub al doilea mandat al actualului primar indică performanța unei administrații. Preocupată de procese prin Instanțele de judecată totul afectează populația municipiului care reclamă disconfort în traficul auto la intrările în municipiu. Gurile rele din municipiu spun că adevăratul motiv al procesomanilor sunt cauzele pierdute și faptul că nimeni nu îi va mai vota. Care sunt interesele pentru ca drumul de incintă al Siderca să nu fie modernizat de CJ?