Modelu. Primarul Dobre Gheorghe termină racordarea la canalizare și asfaltarea localităților în acest an…VIDEO

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Modelu. Primarul Dobre Gheorghe termină racordarea la canalizare și asfaltarea localităților în acest an…VIDEO

 Primar Dobre Gheorghe: Racordările la rețeaua de canalizare a satului Modelu s-au finalizat. Urmează ca în cca. 10 zile să finalizăm și racordarea la canalizare a locuințelor din Tonea. Rog pe cetățeni să se racordeze la canalizare pentru ca să depășim 50% din numărul de locuințe din evidența comunei, altfel nu vom putea da în folosință Stația de epurare. Am făcut probe la aceasta și funcționează perfect. Este vorba de o stație modernă, care permite automatizat controlul proceselor pentru epurarea apelor reziduale. Primăria caută să încadreze un inginer automatist, cu expertiză în domeniu pentru a deservi această investiție, atât de folositoare. Calitatea apei este bună, iar nivelul acesteia în puțurile forate depinde de nivelul apelor freatice. Apa este potabilă iar noi efectuăm de 2 ori pe lună controlul acesteia prin expertize de laborator – conform prevederilor legale.

 VIDEO

Proiectul meu de suflet este asfaltarea satelor. La Tonea terminăm într-o săptămână. Am închis terminația celor 5 străzi unde am asfaltat acolo. Din banii Primăriei vom asfalta în acest an str. Culturii și Năvodari. Urmăm procedura legală, obligatorie pentru licitarea lucrărilor. Sper ca până la sfîrșitul lunii septembrie să ne apucăm de aceste 2 străzi. Mai am alte 2 proiecte DALI și aștept data de 10 septembrie pentru finanțarea lor de către FMI. Noi ne-am retras solicitarea de asfaltare a drumurilor de la CNI pentru că acesta nu mai acordă finanțare pentru astfel de lucrări. Ne afectează creșterea prețurilor la materialele de construcții, energie, carburanți și trebuie să refacem devizele…arată primarul Dobre Gheorghe.

Autoritățile nu trebuia să aprobe aceste creșteri necontrolate ale prețurilor – arată primarul Dobre Gheorghe, dând exemplul metrului cub de cherestea…De ce au crescut prețurile, s-au dublat nu știmmmAvem un proiect la Școala nr 2 de 15-20 miliarde. Constructorului nu-i vine să se apuce de lucrare și să suporte diferența de preț. Așteptăm Orgonanța de guvern pentru a se regla/ indexa prețul pieței cu cele prevăzute de proiectant.

Privind viața culturală și sportivă în localitate mă bucur să văd că intrăm în normalitate. Săptămânal cca. 100 copii se antrenează la baza sportivă la minifotbal. Am dat în funcțiune și terenurile sportive sintetice realizate în curtea școlilor. Spațiile sunt la dispoziția copiilor nu numai în timpul anului școlar ci și în vacanțe…arată primarul com. Modelu. El este încrezător în reforma continuată de guvernul Florin Cîțu, în condiții grele de pandemie și preluând o situație economică deficitară – reușind a aduce importante creșteri economice. Sper ca după 1 ianuarie lucrurile bune să continue. Le doresc la cetățeni sănătate și să aibă încredere că vom avea un nivel de trai mult mai bun... a încheiat primarul Dobre Gheorghe.