Mircea Badea: Condamnat cu suspendare Dragnea nu a putut fi premier, însă Cîțu poate, pentru că fost închis

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mircea Badea: Condamnat cu suspendare Dragnea nu a putut fi premier, însă Cîțu poate, pentru că fost închis

Jurnalistul Mircea Badea a făcut public o comparație revoltătoare. După ce au apărut datele și informațiile că premierul Florin Cîțu a făcut pușcărie în SUA, Badea acuză justiția că este partinică și că ar favoriza anume interese politice. Badea a arătat că Liviu Dragnea nu a putut fi premier din cauza unei condamnări cu suspendare, dar interdicția nu s-a aplicat și în cazul lui Cîțu, care a făcut pușcărie cu suspendare.

Mircea Badea: “Dragnea avea o condamnare penala cu suspendare si legea l-a impiedicat sa fie prim ministru. Catzu are o condamnare penala cu executare. Catzu ocupa ilegal functia de prim ministru“, scrie Mircea Badea pe Facebook.

Conform Codului Administrativ:

Pot fi membri ai Guvernului persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

a) au cetățenia română și domiciliul în țară;

b) se bucură de exercițiul drepturilor electorale;

c) nu au suferit condamnări penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

Conform Codului Penal reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depășește 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârșit o altă infracțiune.