VIDEO. Minunile se țin lanț. Primăria mun. Călărași redeschide Peștera Muierii. Sărbătorile de Bobotează continuă…

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Minunile se țin lanț. Primăria mun. Călărași redeschide Peștera Muierii. Sărbătorile de Bobotează continuă…

Inaugurată de vreo 3 ani Peștera Muierii din mun Călărași, are intrarea pe strada Pompieri în fața Salonului de coafură…Beauty salon. Intrarea este mascată deocamdată de un capac de canalizare și accesul celor curioși este blocat de niște sărme de fier beton pe care din când în când agață cauciucurile de la autovehicule. Cetățenii sunt atrași de turismul din Călărași, mai ales că intrarea în peșteră este în apropierea hrubei de sub fosta cârciumă La Troacă. Traseul Peșterii de fapt al hrubei se continuă cu legătură la Inspectoratul Școlar, apoi  pe strada Sloboziei (unde șoseaua s-a scufundat iar) trece pe sub fostul magazin de zarzavaturi La Bălan… Traseul ajunge la subsol la barul Ada Kale, fostul bar al PSD administrat de răposatul Gigi Filea, se continuă la closetele Prefecturii, pe sub muzeu și iese undeva sub malul așa numitului lac de agrement cu hidrobiciclete.

Pentru că minunile din orașul nostru se țin lanț aflăm din bannerele atârnate între stâlpii din fața Inspectoratului Școlar că  Sărbătorile de Bobotează continuă, chiar dacă Serviciul de Poliție rutieră a amendat vreo 12 căruțași pentru diferite încălcări ale legislației rutiere privind accesul acestora pe străzile noastre europene. Totul s-a desfășurat în cadrul unei acțiuni pentru siguranța participanților la trafic și pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule pe drumurile publice fără permis sau după ce au consumat alcool.


Preocupările pentru turism în Călărași nu sunt întâmplătoare. Ele au ca țintă construirea unui pod peste Dunăre. Atât primarul Daniel Drăgulin cât și președintele Vasile Iliuță vor să construiască fiecare câte un pod, fiecare cu podul lor. Dacă primul vrea să realizeze podul printr-o înfrățire cu chinezii celălalt dorește printr-un parteneriat între județele Călărași și Constanța. Până la construirea podurilor să ne mulțumim cu infrastructura minunată și resursele turistice oferite de canalizările din Călărași.