Minune mare. Primăria Călărași amplasează stâlpii din parcuri după modelul turnului din Pisa

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Minune mare. Primăria Călărași amplasează stâlpii din parcuri după modelul turnului din Pisa

Parcul din fața blocurilor J1-J6 de lângă cartier Livada, te atrage cu noi și noi surprize: Aici în mijlocul său este amplasat un stâlp din beton. Nu înțelegi utilitatea sa, neavând vreun corp de iluminat atârnat sau vreo rețea electrică importantă de deservit. Administratorul parcului a căutat modelul turnului din Pisa – spune un locatar. Un stâlp înclinat mult, dar care să nu cadă, ancorat deocamdată cu un cablu de blocul alăturat – arată acesta. Ne delectăm și noi cum putem sub administrația Drăgulin, o administrație performantă – intervine un alt cetățean.

Primăria ne-a plantat de Crăciun, în parcul nostru minunat, un brad uscat. A atârnat în el niște ornamente din vată și hârtie pe care rromii le-au luat. L-am botezat bradul lui Fuego, pentru că sub el am ascultat de la casetofon muzica îndrăgitului interpret al formației Fuego. Rromii au încercat să îl dezgroape să îl folosească pentru aprinderea focului dar nu au reușit. Primăria Călărași l-a îngropat adânc, după modelul România – țara lucrului bine făcut, promovat de Iohannis, continuă un alt cetățean.

Avem în parcul nostru minunat și o cultură de știr. A fost plantat de rromii din vecinătate, care îl folosesc la creșterea porcilor. Știrul crește frumos, are și un fel de floare. Cel mai important lucru este acela că municipalitatea îl păzește cu salariatul unei firme de pază, astfel încât nu poate fi sustras de alți crescători de animale. Ne place parcul nostru. Avem mobilier urban cu niște bănci care îți remediază orice durere. Bătrânii care aveau nevoie de masaj pentru afecțiuni la coloană, folosesc lipsa scândurilor de la bănci, pentru a se rezema de băncile cu efect terapeutic. Ei spun că le face bine acest lucru. Mai mult, ei au declarat că nu pot adormi pe bănci, întrucât spațiile verzi înconjurate de știr te îmbie la somn…adaugă un cuplu fericit care se delectează în parc.