Ministrul sănătății răspunde presei la Spitalul Județean

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ministrul sănătății răspunde presei la Spitalul Județean

La plecarea din Spitalul județean Călărași ministrul sănătății adus de senatoarea PSD Roxana Pațurcă pentru a sprijini reabilitarea spitalului și a evita declasificarea acestuia, răspunde presei dintr-un salon de urgențe al UPU.

Spațiile de primire pentru urgențe sunt modernizate și arată ca în fotografii…

Pe secția de pediatrie la vizita ministrului situația arăta astfel…

Ministrul: „Nu mi-a plăcut faptul că avem copii internați în astfel de condiții.  Spitalul este curat, dar nu sunt condiții hoteliere corespunzătoare. Eu sunt convins că personalul medical își dă tot interesul și i-am văzut dedicați, altfel nu ar sta să lucreze în astfel de condiții. Cred că pacienții nostri și medicii nostri merită condiții mai bune de spitalizare. Și semnalele care mi-au venit au fost legate de acest lucru, ca sunt condiții precare, că personalul este puțin ca număr, că noaptea este o singură asistentă pe toată secția, o singură infirmieră pe două secții, lucru adus în atenția mea atât de pacienți, cât și de personalul din spital. Sesizările mi-au venit telefonic, dar și pe facebook, pentru că mereu datele mele de contact au fost oficiale”.

La sfârșitul vizitei ministrul și președintele și vicepreședintele  Consiliului județean, au răspuns întrebărilor presei