Sărăcie la Ministerul de finanțe/ ministru Vîlceanu: Pensiile și salariile vor fi plătite cu bani din fondurile de rezervă ale ministerelor. Care economie?

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Sărăcie la Ministerul de finanțe/ ministru Vîlceanu: Pensiile și salariile vor fi plătite cu bani din fondurile de rezervă ale ministerelor. Care economie?

Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, a dat indicat că pensiile și salariile vor putea a fi plătite până la sfârșitul anului  beneficiarilor. Situația este de nedorit pentru guvernul Cîțu dar și pentru orice alt ministru indiferent care ar fi numele său ori de la ce partid ar proveni. Datoriile uluitoare contractate peste tot și obligarea plătirii acestora trebuie onorate.

Totul se petrece sub nasul actualului guvern neputincios care nu poate emite o ordonanță de urgență prin care să se facă o rectificare bugetară.  Soluția vine de la celebrul fond de rezervă care are destinații către situații de urgență, acestea însemnând de regulă conflicte militare, ori situații care impun stări de urgență. Astfel,  banii pentru salarii și pensii vor fi procurați din fondurile de rezervă ale ministerelor. Probabil pentru că nimeni nu mai împrumută România pentru plata pensiilor ori a salariilor. Ne întrebăm pe bună dreptate…Cum au gospodărit banii acești pricepuți, indicați ca oameni cu o puternică expertiză financiară, reformatoare până acum?

Dan Vîlceanu/ ministru de finanțe: Întotdeauna se găsesc soluții pentru a plăti pensiile și salariile. Nu se pune problema, vor fi plătite pensiile și salariile. În condițiile în care nu putem face o rectificare bugetară, pentru că acest guvern nu poate emite o ordonanță de urgență, vom găsi o soluție. Deja am dat o circulară la toate ministerele să vedem ce sume au în fondurile de rezervă… a declarat Vîlceanu.