Ministerul Muncii: Nu se va majora vârsta de pensionare. Stagiul complet de cotizare nu se va modifica…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ministerul Muncii: Nu se va majora vârsta de pensionare. Stagiul complet de cotizare nu se va modifica…

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Atragem atenţia că viitoarea lege nu prevede majorarea vârstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire în caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este în dezbatere în Parlament şi dă posibilitatea rămânerii în activitate până la 70 de ani celor care doresc. Actuala lege a pensiilor publice (Legea nr. 263/2010) prevede că stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va rămâne neschimbat în viitoarea lege. Cele două legi vor fi elaborate de Ministerul Muncii.

Legislaţia care va fi trimisă în Parlament spre dezbatere şi aprobare va fi elaborată de către specialiştii Ministerului Muncii. Rolul consultanţilor este să pună la dispoziţia echipelor tehnice din minister analize, proiecţii şi ipoteze de lucru care să ajute la elaborarea şi fundamentarea unor proiecte de lege predictibile, echitabile şi sustenabile. Precizăm că sprijinul unor specialişti cu expertiză internaţională, menţionat în caietele de sarcini, a fost înţeles, acceptat şi asumat integral de CE prin PNRR, se menţionează în comunicat.