Mihai Sadoveanu și Dobrogeanu Gherea…străzi unde apa este trasă cu vidanja. Călărași altfel…VIDEO

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mihai Sadoveanu și Dobrogeanu Gherea…străzi unde apa este trasă cu vidanja. Călărași altfel…VIDEO

Locatarii de pe strada Mihai Sadoveanu sunt revoltați. După fiecare ploaie apa strânsă în bălți pe șosea este aspirată cu vidanja. Șoseaua a fost excavată de mai multe ori iar lucrările nu s-au finalizat. Vidanja vine numai dacă dăm telefon intervine o doamnă…altfel nu ne bagă nimeni în seamă. Apa intră în curți arată locatarii revoltați. Aseară a plouat puțin. Să veniți aici când plouă adevărat spune un domn supărat că apa îi intră în curte… Când plouă apa este de la gard la gard. Nu poți trece nici pe trotuar arată o doamnă. Primăria să ne bage canalizare domnule…că nea uitat Dumnezeu aicea… spune doamna. Să înalțe trotuarele și să ne bage canalizare așa cum au făcut pe străzile alea la bulevard…că degeaba pune asfalt. Ei apreciază demersul consilierilor Marius Dulce și Dinu Florin de la PSD, care au solicitat realizarea lucrărilor solicitate de cetățeni sub semnătură de acum 1 an. Bani există…spune consilierul PSD, Florin Dinu. Consiliul Local a aprobat investiția de vreo 2 luni…numai că Primăria tot amână…Oare pe cine așteaptă pentru contractarea lucrărilor? se întreabă consilierul PSD.

Și pe strada Zorilor oamenii sunt supărați când îi întrebi de ce apa băltește pe strada lor…Ei arată că lucrările nu au fost terminate. Oamenii spun că în acte strada lor este asfaltată deși arată spre drumul de pământ pe care apa băltește în foarte multe locuri. Când plouă mai mult este inundație, spun oamenii. Ei strigă de mai multe ori cuvântul Aoleu… în discuție. Transmit Primăriei să vină și să termine ce au început. Să facă treabă pentru banii pe care i-au mâncat, dacă nu să-i scoată din buzunare și să-i pună la loc să finalizeze lucrarea asta zice un om…De 5 ani se tot schimbă primarii ăștia și nu fac nimica zice omul supărat. Oamenii arată că pe strada alăturată Dobrogeanu Gherea este aceeași situație. Adică canalizări astupate, înfundate, apa care curge în garaje – zic oamenii

Dobrogeanu Gherea este o stradă uitată de Primărie spune un cetățean. A făcut o cerere de asfaltare a străzii, de remediat problema canalizării de peste 1 an dar degeaba. Canalizarea este pe undeva pe aici…spun oamenii…este acoperită și apa nu se scurge în ea…că nu i-a dat pantă străzii zic oamenii. În loc să decoperteze și să dea pantă, executanții au încărcat strada, au ridicat-o. Oamenii spun că pe stradă sunt 2 canalizări, dar.. amândouă nefuncționale. Strada nu este asfaltată. Este al 11-lea primar de când pe strada asta nu s-a făcut nimica…spune un cetățean. De la Orăsanu încoace toți ne-au promis…zice el.

Lumea s-a adunat la porți. Cer să vorbească să se adreseze la primar, la cei pe care i-au ales. O femeie indică că iarba a crescut pe șoseaua acoperită cu pământ, la borduri este iarbă…Femeile arată cum au curățat canalizarea înfundată cu pământ…La Călărași este o tradiție ca iarba să crească la borduri și canalizările să fie înfundate…Plimbăm copiii pe șosea că pe trotuar ne împiedicăm în iarbă… Dobrogeanu Gherea stradă de municipiu?