Mezelurile ALDIS, pe masa călărășenilor la Sărbătorile de iarnă. Iată de ce…
o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mezelurile ALDIS, pe masa călărășenilor la Sărbătorile de iarnă. Iată de ce…
An de an compania ALDIS nu încetează să-i uimească pe români prin diversitatea de mezeluri și specialități din produse preparate din carne destinate sezonului de vară. ALDIS oferă și în acest an mezeluri și produse pentru toate buzunarele. ALDIS are produse din carne certificate: cabanos, mușchi file afumat și salam torpedo. Produsele certificate încă din 2016, au o rețetă consacrată și sunt produse într-o anume rețetă proprie care are un proces de procesare destul de lung.
Compania din Călărași deține certificat de conformitate pentru salamul de Sibiu clasa 1.2 pentru produse din carne fierte, sărate, afumate. Respectarea standardelor se face prin evaluarea față de cerințele Reg/ UE 1151/2012 și ale unui Caiet de sarcini impus producătorului călărășean de către grupul aplicant al Asociației Producătorilor de salam de Sibiu. În componența grupului aplicant al Producătorilor de Salam de Sibiu nu fac parte multe firme, ele au fost alese după reguli care să păstreze tradiția locală a produsului. Pe lângă compania Aldis găsim numele unor mari producători cum ar fi Salbac S.A. Bacău, Salsi Sinaia, H&E Reinert SRL Brașov și Scandia Food Sibiu.
Fabrica din Călărași este un exemplu în România privind investițiile în tehnologie, conducerea acesteia urmărind permanent respectarea celor mai exigente norme sanitar veterinare și calificarea personalului. Toate acestea au necesitat respectarea standardelor impuse de reglementările europene în domeniu, și au condus la prosperitatea firmei.
ALDIS se prezintă azi, cu echipamente moderne unde se integrează întregul flux de la abatorizare , trecând prin producție , distribuție , încheind cu comercializarea produselor. Clienților li se oferă astăzi două branduri de renume internațional: Aldis si Campis , cu peste 200 produse din carne de pasăre , porc și vită. Preparatele fabricii din Călărași acoperă toată gama de parizere și cremvurști , cârnați , salamuri , șunci , specialități și produse crud-uscate.
Fabrica Aldis din Călărași își desfășoară activitatea pe o suprafață de 35,000 mp. Deține laboratoare echipate conform standardelor și are o capacitate de abatorizare / zi 600 porci / 400 oi/ 200 vite. Pentru aceasta sunt folosite spatii de depozitate refrigerat si congelat, cu o capacitate de mai mult de 3.000 tone. Fabrica Aldis are o capacitate de productie de peste 200 tone pe zi și o capacitate de depozitare produse finite de cca. 250 tone. Pentru transport, flota logistica este formată din peste 200 de camioane și mașini.
Domeniile de certificare a calității produselor ALDIS sunt certificate internațional în domeniul procesare și conservare a cărnii, procesarea cărnii proaspete, refriferarea sau congelarea produselor proaspete din carne, a cărnii tocate și produselor din carne (mici, cârnați, cârnați afumați, produse tratate termic, cârnați și salam crud uscat) ori ambalate în vid sau atmosferă protectoare.
Din 2014 ALDIS certifică anual respectarea normelor și standardelor de calitate cuprodusele fabricate. Aplicarea cerințelor corespunzătoare standardului de referință a fost demonstrată și este atestată conform procedurilor de certificare pentru fabricarea și comercializarea produselor din carne prin rapoarte de audit, iar compania ALDIS este autorizată sanitar veterinar pentru schimburile intracomunitare cu produse alimentare de origine animală încă din 2007.
Astfel toate spațiile companiei, abatorul de bovine porcine, cabaline, unitatea de carne tocată și carne preparată, unitatea de produse din carne, unitatea de membrane naturale cu capacitatea totală de producție autorizată de 600 tone/ săptămână este autorizată.