Mascații asaltează domiciliul co-președintelui A.U.R. pentru a îi preda amenzile de nepurtare a măștii…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mascații asaltează domiciliul co-președintelui A.U.R. pentru a îi preda amenzile de nepurtare a măștii…

 Claudiu Târziu, acuză o operațiune de intimidare la prima oră a dimineții. Senatorul AUR susține că trei jandarmi  i-au forțat ușa apartamentului pentru a-i înmâna două amenzi. Acesta este de fapt cadoul Jandarmeriei pentru organizarea de proteste în Curtea Parlamentului, co-președintele A.U.R. fiind acuzat că nu a purtat masca de protecție la un alt eveniment.

Claudiu TârziuAzi, la ora 8.00, trei jandarmi erau cît pe ce să spargă ușa apartamentului meu cu pumnii, trezind un bloc întreg și sperindu-mi copiii. Pricina? Ca să ne înmîneze două amenzi, mie și soției, pentru nepurtarea măștii la un eveniment de depunere de coroane, organizat în cinstea eroilor români”, a scris Târziu,  pe Facebook.

Îngrijorat de rapiditatea jandarmilor de a-l sancționa în condițiile în care Poșta Românî funcționează perfect și raportat la pericolul social al faptei de a nu purta masca, Târziu și-a exprimat revolta:

Claudiu Târziu: Care era urgența? De ce nu s-a folosit poșta, ca și pînă acum? Am mai primit amenzi, pentru organizare de proteste, dar prin poșt, niciodată în această manieră brutală. La întrebările mele legitime, jandarmii au pretins că asta e procedura, sa rupă ușa peste mine dis-de-dimineață. Dacă un senator al României este tratat ca un infractor, la ce se poate aștepta un om fără funcție de demnitate publică?

Ăsta să fie mesajul, de intimidare nu atît a mea, cît a altora? Cine și de ce a dat acest ordin, care vizează intimidarea, abuzul și presiunea, si care produce traume si un prejudiciu de imagine? Cum va plăti Jandarmeria Română aceste fapte?… a afirmat liderul AUR.

Îngrijorarea senatorului a venit pe fondul bunei folosiri a locuinței, a libertății persoanei și dreptului acesteia la intimitate personală. Nu este normal ca Jandarmeria să abuzeze în proceduri de acest fel s-a concluzionat cu referință la activitatea Jandarmeriei care este contuată nu către predarea de amenzi prin forțarea ușilor la locuințele românilor…