Marți 30 oct. la Sala Barbu Știrbei din Călărași se prezintă piesa ”Dona Juana”. TRAILER

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Marți 30 oct. la Sala Barbu Știrbei din Călărași se prezintă piesa ”Dona Juana”. TRAILER

Marți, 30 octombrie 2018 – piesa de teatru „Dona Juana, de Anca Visdei, în regia lui Radu Gheorghe.

Distribuție – Cătălina Mustață,  Angela Ioan, Radu Gheorghe, Dan Profir, Daniel Vișan, Alexandru Nagy și Răzvan Popa.

 

Sinopsis:

Radu Gheorghe:

 

Femeie, ființă de douăsprezece ori spurcată… orice femeie este un criminal potențial. Brațele ei sugrumă, sărutările ei otrăvesc, parfumul ei înnăbușă! Nu poți să te păzești niciodată îndeajuns de femei!

Și cu toate acestea, personajul care face aceste afirmații, Siegfried, va fi sedus și abandonat de Dona Juana  în câteva clipe și asta, doar ca un exercițiu pentru marile cuceriri ce urmează. Piesa Dona Juana scrisă de Anca Visdei este încă o încercare de a responsabiliza ambele sexe în demersul lor comun, liber consimțit, de a se dărui unul altuia din toată inima și din toate punctele de vedere. Întrebarea este însă pentru cât timp? Dona Juana  încearcă și reușește  să surprindă și să se bucure de clipa atât de efemeră a fericirii. Victimele ei, surprinse de viteza cu care sunt seduse și părăsite, se sinucid sau, lovite crunt în orgoliu și cuprinse de gelozie, încearcă să se răzbune.

Peste puțin timp poate, ne vom uita cu duioșie (noi, cei care între timp vom fi devenit niște roboți performanți și veșnici) la aceste personaje care se mai încurcau încă în sentimente și termeni care sigur vor deveni istorie: dragoste, ură, devotament, trădare, gelozie, pasiune, talent, geniu, Dumnezeu.

Piesa Dona Juana este încă o încercare de a responsabiliza ambele sexe, masculin și feminin, în demersul lor comun, liber consimțit, de a se dărui unul altuia din toată inima și din toate punctele de vedere.

Spectacolele de teatru vor avea loc în sala „Barbu Știrbei”, începând cu ora 18.00.

Relații și rezervări la numărul de telefon : 0242.314.925.

Manager,

                Mihaela Petrovici