Marea Deszăpezire s-a terminat

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Marea Deszăpezire s-a terminat

Marea Deszăpezire s-a terminat. Cetățenii își achită fericiți taxele și impozitele pentru luxul oferit de municipalitate în zonele taxate pentru minunatele condiții oferite în Călărași, identice cu cele din stațiunile montane, atât de căutate de turiști. Ce poate fi mai atrăgător decât zăpada cât casa adusă de autoexcavatoare din cartier în fața casei, în intersecție spun locuitorii fericiți de pe b-dul Gării. Ne simțim…ca la munte – adaugă ei.

Nea Gică arată spre casa sa, din intersecția str Călugăreni cu str. Dr. Victor Babeș. În fiecare an zăpada este adusă din Autogară în fața casei mele, deasupra canalizării, unice de pe stradă. Zăpada este cât casa, cât autobuzele, încât dimineața când mă trezesc de multe ori cred că sunt la Predeal și am pârtia de schi mai aproape de mine. Este asta un obiectiv propus pentru reforma administrativă? – se întreabă el.

Nu sunt șanse de deszăpezire – arată locatarii de pe str Sloboziei, stradă principală de acces în municipiu dinspre altă minunată realizare națională, anume așa zisa Autostradă A2. În dreptul Inspectoratului Școlar munții de zăpadă așteaptă alte ninsori. Copiii și-au făcut pe aceștia un derdeluș, și se mândresc cu asta spune o femeie îngrijorată. Așteptăm luna mai să se topească zăpada. Până atunci citim din presă că nu mai este nimic de făcut. Sunt de luat zile libere și de sărbătorit niște Zile Naționale. Utilajele care au acționat pe ninsoare s-au retras. Ele sunt plătite bine, mersi pentru cât mai multe ore de staționare. Ce poate fi mai minunat decât această afacere atât de atent administrată de firma Urban, pentru folosul comunității? – spune un cetățean.