Marea Asfaltare s-a terminat. Pe lângă montarea de borduri a început și vopsirea șoselelor…Suntem fericiți…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Marea Asfaltare s-a terminat. Pe lângă montarea de borduri a început și vopsirea șoselelor…Suntem fericiți…

Terminată înainte de a începe, Marea Asfaltare a entuziasmat pe marele edil, pe primul ales. Acesta a fost nemulțumit de faptul că vopsirea șoselelor din minunatul nostru municipiu în iarna trecută nu a rezistat primei ploi. Călărășenii au spus că s-a vopsit cu vopsea de ouă, pe bază de apă…dar edilul a spus că vopseaua dar și străzile au fost distruse de soluția antiderapantă care s-a aplicat în exces pentru a se îndepărta zăpada. Edilul a apreciat că aceeași soluție salină a afectat serios structura asfaltică și că aceasta este cauza gropilor din carosabil. Nimeni nu vrea să mai scoată un cuvânt despre recepția lucrărilor de aducere la starea inițială a șoselelor distruse de CL8. CL8 am aflat că este un proiect foarte strategic, de partid și că nu poți să ceri firmelor executante ca din garanția de 10% oprită pentru lucrări să se repare străzile ghiorlănite care ne creează emoții zdruncinându-ne brusc, chiar și când circulăm cu viteză redusă. Chiar așa?

Foto Actualitatea de Călărași

Vom afla că de fapt nimeni nu este vinovat de străzile distruse, de trotuarele pline de gropi sau șoselele distruse. Se va arunca vina de la unul la altul. Ecoaqua va spune că de vină este traficul greu de pe străzi, trafic pe care tot primul edil l-a deviat prin mijlocul municipiului. Ca să se acopere urmele create prin peticire se lucrează cu vopsea, firește. O firmă a fost adusă ca să dea cu vopsea pe străzile surpate. Se crede că se va respecta interdicția de a nu se depăși linia continuă dacă te întâlnești cu gropi…Aiurea.

Vopseaua și bordurile par a fi cea mai profitabilă afacere. Peste 10 km de borduri  din granit, bazalt au fost înlocuite anul trecut cu borduri de ciment. Adică cu puțin ciment. Exemplu sunt bordurile de pe strada Sloboziei, care la primul îngheț le-a căzut spoiala de scliviseală, iar acum sunt distruse peste 50%. Nimeni nu a cerut restituirea garanției, efectuarea de reparații pe cheltuiala firmei ori penalități. Mulți intuiesc de ce. Iată că marea asfaltare continuă cu montarea de alți kilometri de borduri pe strada Variantă Nord. În aceste zile a mai fost adus un vagon de borduri din ciment pe minunata stradă Variantă. O stradă pe care marele concern austriac STRABAG lucrează cu 4-12 persoane cel mult. Cele mai minunate borduri sunt aduse tocmai de la Craiova de la firma Elpreco. În această vreme lucrători călărășeni de la Prefab sau Optim șomează, firmele călărășene respective putând a produce și ele borduri. Probabil a deranjat costul mai mic al acestora sau alte taine de partid – spun călărășenii despre subiect, discutând pe furiș pe la colțuri, prin piețe despre minunea din Călărași: bordurile.

Cert este că în Călărași haosul continuă. Zilnic autocamioane grele transportând peste 40 de tone se deplasează prin municipiu, Călărași fiind singurul municipiu unde autoritățile permit distrugerea străzilor proiectate pentru greutăți de până 3,5 tone. Disconfortul adus de administrația Drăgulin nu poate fi descris. Zilnic trebuie să așteptăm la cozi kilometrice la intersecțiile de pe str Sloboziei și Republicii sau altele invadate de autocamioane. Nu se poate vorbi de o îndrumare a circulației sau de vreo semaforizare, Primăria fiind obsedată de realizarea unei piste de biciclete pe str București și pe străzile ghiorlănite din Măgureni. Primarul a arătat că trebuie să suportăm acest disconfort creat de autocamioane prin localitate 1 săptămână. Aceasta a trecut de mult. Nimeni nu mai are încredere în cuvântul și promisiunile lui Drăgulin lider pe la partide politice în care unii au crezut…Așa arată străzi din cartierul 2 Cocoși, loc unde aleșii au cerut voturi și au promis că le vor asfalta. Apa și noroaiele le intră la oameni în unele curți iar realizarea unei canalizări este considerată drept o caterincă. Adică o glumă prin care oamenii au fost mințiți. În timp ce pagina facebook a Primăriei așa zisului municipiu este bombardată de cetățenii nemulțumiți cu reclamații, primul ales se delectează pe la spectacole locale sau face propagandă politică unor candidați la alegerile pentru Primăria Lehliu. Nu aș vrea să cred că cine se aseamănă se adună ci aș vrea să văd că se termină odată haosul acesta creat pe prosteala mulțimii și suportat de toți.