Marcel Ciolacu a descris presei faptele penale ale senatorului PNL Filipescu

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Marcel Ciolacu a descris presei faptele penale ale senatorului PNL Filipescu

Ieri 5 martie 2020, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu a apreciat înscrierea în PSD a preşedintelui Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, felicitându-l pe acesta dar dar și, Iulian Iacomi pentru „maturitatea politică de care au dat dovadă”. 

Marcel Ciolacu: De fapt, ei au creionat astăzi un nou proiect politic, despre care aş putea spune că se apropie foarte mult de cel al USL-ului. Şi cred că proiectul lor administrativ va fi unul benefic călărăşenilor. Sunt mândru de ce au reuşit cei doi. Vor câştiga la Călăraşi, sunt ferm convins de asta. Se creionează o echipă puternică în stare să se bată pentru primele locuri din partid ca şi procente electorale. Ciolacu a răspuns  la întrebarea care-l viza direct pe Vasile Iliuţă, în cadrul unor comentarii cu presa privind o posibilă modificare a Statutului partidului care-i priveşte pe social – democraţii cu probleme în justiţie: În ceea ce priveşte întrebarea dumneavoastră, am crezut că mă întrebaţi de domnul Filipescu care are dosar de infracţiuni de corupţie la DNA. Vă pot răspunde şi de acuzele la adresa domnului preşedinte al Consiliului Judeţean care sunt de abuz în serviciu, am înţeles că n-a pus în aplicare nu ştiu ce hotărâre de reangajare a unor persoane. Vorbim de fapte de corupţie sau de o plângere penală asupra preşedintelui Consiliului Judeţean. Am fost şi eu un „amărât” de viceprimar al municipiului Buzău şi astăzi mai primesc „hârtii” de neîncepere a urmăririi penale. Privind modificarea la Statut, am fost foarte clar şi-o să fiu şi astăzi. Oricine va fi condamnat în primă instanţă sau oricine asupra căruia există o hotărâre luată de judecători privind arestul preventiv se suspendă de drept din partid” a spus Ciolacu.

El a apreciat că este o mare diferență între pericolul social al faptelor de corupție săvârșite de liberalul Răducu Filipescu, față de o simplă plângere penală privind refuzul reangajării personalului demis prin hotărârea consilierilor județeni, motivată prin neprezentarea acestora la serviciu dar mai ales prin lipsa fondurilor bugetare privind salariile.