Mândrie în com. Ciocănești. Ansamblul folcloric “Macii Bărăganului” și fanfara au obținut locul II la Breaza

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mândrie în com. Ciocănești. Ansamblul folcloric “Macii Bărăganului” și fanfara au obținut locul II la Breaza
La Festivalul concurs “Joc si cânt la Breaza”-septembrie 2021,  au participat 17 ansambluri și formații folclorice
Activitatea ansamblului folcloric  Macii Bărăganului și a fanfarei de copii din comuna Ciocănești nu este una întâmplătoare, ci una motivată de tradițiile locale din această localitate.  Este vorba de tradiții la a căror continuitate prof. Dan Melente, fostului primar Petre Pavel dar și actualul primar Dan Velicu au o contribuție permanentă.
Mesajele lor de zilele localității sau alte manifestări au fost mereu de susținere de încurajare a tinerei generații. Directorul Școlii din localitate pe atunci Dan Melente  a explicat la fiecare ocazie ce înseamnă a fi un bun român: Să fii un om onest, un om care își iubește tradiția, un om care să iubească istoria și care aduce un plus de valoare României. Astăzi, de Ziua Națională vă urez să rămâneți români adevărați și să păstrați tradiția pentru a o transmite mai departe generațiilor ce vor urma. La mulți ani ciocăneșteni, la mulți ani călărășeni, la mulți ani români…
Ciocăneștiul a excelat și la Festivalul concurs “Joc si cânt la Breaza”-septembrie 2021, unde au participat 17 ansambluri și formații folclorice. La festivitate am fost recompensați cu:
-premiul II-dans tradițional-Ansamblul folcloric “Macii Bărăganului” Ciocănești;
-premiul II-soliști instrumentiști- Fanfara de copii din Ciocănești;
-premiul II–tradiții și obiceiuri–Ansamblul folcloric “Macii Bărăganului” Ciocănești.
Primarul Dan Velicu recompensează pe tinerii cu care localitatea se mândrește prin modernizarea localității. O sală de sport modernă se va construi pentru ei. Și nu se oprește aici arată acesta. Reorganizarea activităților la Căminul Cultural, reabilitarea parcurilor din localitate sunt alte ambiții.
Dan Velicu: Au trecut deja cateva luni din ziua in care am promis in fata alegatorilor ca ma voi dedica 100% modernizarii comunei noastre si ma bucur ca astazi putem vorbi despre proiecte importante menite sa ne aduca un viitor mai bun. La nici un an de cand mi-ati incredintat mandatul de primar ,prin votul vostru, ma bucur sa va anunt ca trei proiecte importante au fost deja aprobate:
1.Construirea unui dispensar modern si utilat
Tin mult la acest proiect pentru ca nimic nu este mai important ca sanatatea, iar accesul oamenilor la un dispensar nou este primordial!
2. Extinderea retelei de alimentare cu apa
Pentru a avea viitor, trebuie sa continuam proiectele de modernizare a infrastructurii si a retelelor pentru ca doar asa vom putea aduce, in viitor, investitori si vom putea determina tinerii sa traiasca in Ciocanesti in conditii mai mult decat decente.
3. Construirea unei sali de sport in incinta Scolii Gimnaziale nr. 1 Ciocanesti.
O sala de sport va oferi tinerilor posibilitatea de a face miscare in conditii foarte bune, ori de a se antrena la diverse sporturi.
Am decis sa lucram concomitent pe mai multe planuri pentru ca avem nevoie de o modernizare cat mai rapida care sa ne ofere motive in plus sa ne mandrim ca traim in aceasta localitate plina de oameni minunati!