Mahmureala se tratează. Ciorba de burtă în România, Jalea pisicii în Germania, găinaț în Ungaria, șosete cu votcă Estonia…
12 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Mahmureala se tratează. Ciorba de burtă în România, Jalea pisicii în Germania, găinaț în Ungaria, șosete cu votcă Estonia…
Remediile împotriva mahmurelii, a durerii de cap provocată după consumul exagerat de alcool se combate în România consumând celebra zeamă de varză. Sunt bune și murăturile dar și o ciorbă de burtă. Belgienii preferă heringul marinat cu ceapă, ardei, iaurt și ardei gras. Iaurtul chiar ajută. Polonezii Polonezii preferă să bea un pahar de saramură din murături acrișoare.
Nemții folosesc Jalea pisicii, de fapt gustarea pisicii. Ea conține un hering murat înfășurat în jurul castraveților murați și a cepei. Ungurii folosesc excremente de vrabie în coniac crezând că va ajuta la ameliorarea mahmurelii. Francezii sunt mai normali și consumă tocănițe și supe pentru a-și trata tremuratul după consumul de alcool. Ei servesc fasole albă, cârnați, carne și grăsime de gâscă. Aceasta împiedică alcoolul să se instaleze în sânge.
Scoțienii consumă o băutura răcoritoare carbogazoasă de portocale iar englezii un fel de sandviș cu șuncă sau de un mic dejun englezesc complet, șunca prăjită. În Sicilia gustarea tradițională pentru un sicilian mahmur este un pizzle – penis de taur uscat. Acesta este considerat a fi plin de proteine, vitamine și minerale. Estonienii folosesc o pereche de șosete înmuiate în vodcă, și le poartă sub o altă pereche de șosete groase. Se relaxează în acest timp cu ceai fierbinte…
foto: www.mentalhealthcenter.org