M.Ap. N. încadrează 2531  locuri   pentru  SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST

9 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru M.Ap. N. încadrează 2531  locuri   pentru  SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST
  1.   Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Călăraşi, activităţi de informare și înscriere a cetățenilor din județul Călărași – bărbați și femei, pentru posturile de soldat/gradat profesionist, seria II-2023 și pentru cursurile de formare a subofițerilor în activitate, astfel:

* 2531  locuri   pentru  SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST

Perioada de înscriere a candidaților la Centrul militar județean Călărași: 01.09.2023 – 22.09.2023 și la Unitățile Militare beneficiare : 01.09.2023 – 29.09.2023.

CRITERII GENERALE:

  • să aibă cetățenie română și domiciliu în România de cel puțin 6 luni;
  • să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității;
  • să nu facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice;
  • să nu facă parte din organizații interzise de legislația română;
  • să nu aparțină unor culte sau asociații religioase;
  • să nu fie asociat unic ori să participe direct la administrarea unei asociații, etc.

CRITERII SPECIFICE:

  • să aibă vârsta între 18 ani împliniți și cel mult 45 de ani;
  • să fie absolvent cel puțin ai primilor 2 ani de studiu din învățământul secundar superior

( 10 clase), etc.

Pe toată durata pregătirii în unitățile militare se oferă gratuit instruire, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile militare, dar şi cele extracuriculare, oferă candidaților reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

 

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

 

  1. Ministerul Apărării Naţionale organizează, începând cu data de 25.05.2023, o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să devină cadre militare în activitate (ofițeri și subofițeri) prin parcurgerea cursurilor de formare a Ofițerilor/Subofițerilor în activitate.

Cetățenii trebuie să aibă vârsta între 18 și 45 de ani și să fie absolvenți ai învățământului postliceal sau universitar de specialitate, cu vechime de minim 1 an în domeniul studiilor cerute.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Călăraşi, activitatea de înscriere se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Călăraşi, situat în Loc. Călăraşi strada Muşeţelului, nr.10, bl. J 24 (lângă PENNY- zona 2 moldoveni) de luni  până vineri între orele 08.00.- 16.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele (BIR) 0242/331955 sau (OSU) 0242/331949.

Activitatea de înscriere se desfășoară și la sediul Bazei 86 Aeriene Borcea, dacă candidatul  alege unul din locurile scoase la concurs din cadrul acestei unități.

Pentru înscriere candidații trebuie să prezinte cartea de identitate.