Lucrările de asfaltare a str. Grivița rămîn abandonate. Haosul din circulație este favorizat de Poliția rutieră și cea locală. Iată cum…

9 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lucrările de asfaltare a str. Grivița rămîn abandonate. Haosul din circulație este favorizat de Poliția rutieră și cea locală. Iată cum…

De mai bine de 3 săptămâni lucrările de asfalrtare a străzii Grivița au încetat. Se vorbește despre neplata unor facturi în vreme ce de pe cealaltă parte este acuzată vremea rea. Greaua moștenire de la guvernul PSD nu a fost invocată deocamdată în discuție. Intersecțiile străzii Grivița cu str Eroilor, Sloboziei, 13 decembrie, Heliade și Dobrogei sunt de fapt niște gropi imense de piatră cu pământ iar mare parte din tronsoanele de stradă sunt șantiere de piatră spartă. Semnele de circulație nu există la amenajarea șantierului, autoritățile printre care Poliția locală, cea rutieră, Primăria ca administrator al drumului dat în circulație au probabil probleme electorale mai importante decât siguranța cetățeanului și a circulației rutiere.

Pe strada Grivița s-a dat drumul neoficial la circulația rutieră. Deși jumătate din stradă nu are trotuar, acesta fiind excavat de la bdul Cuza Vodă la str. Portului și înlocuit de gropi și mormane de pîmînt sau piatră. Enel și UPC nu fac altceva decât să îngroape cablurile – arată revoltați nu numai locatarii. Ei nu refac trotuarele distruse. Ce au de gând? Ne lasă toată iarna și primăvara cu noroaiele intrând în curți și case, cu acele podețe din scândură pe care trebuie să ne asigurăm că nu vom cade cînd ieșim în șoseaua circulată? Pentru ce plătim taxe și impozite? Cine controlează lucrarea și aduc trotuarele la starea inițială? Dar tronsoanele de drum accidentat folosit ca șantier pe care Poliția permite traficul auto?

Poliția este ca de obicei neputincinoasă. Ea nu face altceva decât să verifice în trafic autovehiculele din punct de vedere tehnic. Ești oprit de patrule de ordine publică însoțite de jadarmi ca să îți explice că nu îți funcționează becul de stopul de la frână. Despre starea drumului nimeni nu îl verifică pe administrator…Sau executant. L-am informat pe primar despre situație acum 2 zile și a tăcut neputincios. A acceptat situația defectuoasă existentă și necesitatea luării unor mpsuri, dar… Și consilierii acestuia aflați prezenți au confirmat. Avem un volum foarte mare de muncă dle Pîrloagă m-a asigurat dl viceprimar Ivanciu, și vă invit pe teren cu noi, să vedeți unde mergem. Nu este nevoie dle viceprimar. Vedem cu ochiul liber că nu există vreun progres realizat la lucrările de pe str. Grivița. Mai este și acel tronson pe Nicolae Titulescu fără trotuare, abandonat…Nu există semnalizare rutiere adecvată și se creează nu numai disconfort total ci și pericole. A VENIT IARNA. CÂND REMEDIAȚI? Chiar nu se mai poate îndrepta ceva dle primar Drăgulin? Stă în puterea și priceperea dvs. Iar cetățenii…vă roagă prin presă, să interveniți.

Notă: Fotografiile au fost realizate acum 3 săptămîni. Imaginea de acum este mult mai degradată.