Liberalii călărășeni constrâng cadrele didactice ca să-i voteze?

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Liberalii călărășeni constrâng cadrele didactice ca să-i voteze?

Astăzi 29 noiembrie, liberalii au încolonat cadrele didactice din județ, la o așa zisă convocare. Nu a fost vorba de o ședință didactică, vreun consiliu profesoral sau lecție deschisă ci de o adunare electorală, cu scopul prezentării candidaților PNL Căkărași. Și de a le cere voturile firește…Unde altundeva decât la Căminul Cultural din sat Dănești, com. Frăsinet. Întrebate de activitatea la care au fost convocate de către conducerea PNL Călărași, cadrele didactice au tăcut. Frica de a vorbi presei, a cuprins absolut orice înseamnă profesor, învățător ori educator. Încolonate, ca pe vremea fostului PCR, tăcute, cu capul în pământ cadrele didactice intră în Căminul Cultural unde au fost chemate de conducerea liberală. Nimeni, nu vrea să spună nimic. Tăcerea este mormântală, iar fețele oamenilor ascund multe nemulțumiri, griji și probleme zilnice…

În sala arhiplină a Căminului Cultural din satul Dănești, com. Frăsinet la orele 16, au fost chemate vreo 200 de cadre didactice.
sam_1221

img_20161129_160953
Unele, au spus la ieșire că au fost aduse împotriva voinței lor, că așa au primit dispoziție sau ordin de la conducerea Școlilor ori liceelor, arătând că acestea se vor a fi puternic politizate de către administrația liberală  din Călărași. Spun că nu aveau cum se opune conducerilor Instituțiilor unde sunt angajate. Nu vor să se pună rău cu directorul, acesta fiind numit pe criterii politice – spune o profesoară, care refuză să îmi dea numele. A venit din mun. Călărași și carburantul este scump spune ea. Așa că s-au înghesuit mai mulți colegi într-un autoturism. Spune că din mizeria de salariu pe care îl au, puțini își permit să își cumpere un autoturism ori să suporte astfel de excursii electorale silite prin județ până la Dănești. Mai spune că pe ei, pe profesori nu-i interesează politica, au alte treburi decât de a participa la adunări politice, indiferent de partid…

La fața locului a sosit și conducerea PNL Călărași, dar nu pentru probleme de învățământ ci pentru a prezenta și cere voturi pentru candidații Filipescu, Tomoioagă și Predoiu la Parlamentul României. Se vede clar că acesta este motivul pentru care profesorii tac. Ei nu vor să facă politică, ci învățământ… pentru că politica în școli este permisă numai pentru directorii numiți politic – spune în continuare profesoara. Directori care îi încolonează la ședințe politice, pentru a-și arăta atașamentul față partidul iubit – se arată.
Singurul liberal care a dat un interviu presei a fost candidatul Tomoioagă. El mai vrea un mandat de parlamentar. Vrea deputat și de aceea are nevoie de votul celor chemați aici, vezi video.

A promis că salariile pe care ei liberalii le-au tăiat la bugetari, vizând pe cadrele didactice vor fi restituite. Nu a spus când. A mai făcut și alte promisiuni/ comentarii vizavi de activitatea politică a liberalilor în slujba cadrelor didactice, persoanelor cu handicap, etc.

La sfârșitul așa zisei ședințe din rândul celor participanți s-au auzit voci… Ne-am săturat de promisiunile voastre – au spus profesorii înghesuiți, în sala arhiplină, lui Filipescu și candidaților liberali Tomoioagă respectiv Cătălin Predoiu. Nimeni nu vă mai crede. Ați avut ocazia de a repara ce ați greșit și nu ați făcut asta. Nu mai avem încredere în noi – au spus profesorii și învățătorii, fapt care a condus la terminarea ședinței de partid, la care liberalii i-au obligat pe profesori să vină, unii chiar împotriva voinței acestora.

Discuțiile cu profesorii au arătat că și ei sunt oameni, le este frică de a nu fi mutați, de li se desființa catedra ori limita numărul de ore – indicând practici ale politicienilor în acest sens.
Ședința de partid a candidaților liberali nu a avut la Dănești rezultatele scontate de către aceștia. Multe cadre didactice au plecat chiar revoltate, discutând între ele că nu vor mai da șansa politicienilor liberali șansa de a le constrânge pentru a-și face campanie electorală. Ne-au mințit destul – spuneau profesorii indignați. Știm pe cine să votăm…
Pe de cealaltă parte în localitatea Dănești și Frăsinet, PSD a avut o campanie electorală corectă, discutând cu oamenii de pe stradă, fără a-i obliga să participe la deplasări lungi și ședințe nedorite, cu caracter electoral. Oamenilor li s-au dat pliante cu proiectele PSD, majoritatea apreciind acest partid și prin activitatea de gospodar a primarului PSD din Frăsinet.

Cu această ocazie vicepreședintele PNL Călărași Valentin Barbu a primit pe șosea materiale electorale de la PSD, social democrații spunând că, spre deosebire de liberali, ei au un program realizabil și nu mint. Cu greu, liberalul Răducu Filipescu a asistat la un revers de atitudine al celor pe care i-a considerat influențabili, drept o masă electorală.

sam_1227

 

sam_1230

Vizibil afectat de prezența presei, Răducu Filipescu a insistat ca la adunarea electorală din Căminul Cultural să nu poată participa presa, invitându-mă să părăsesc sala. A refuzat totodată să dea un interviu, spunând că sunt suficiente declarațiile invitaților… Ca atare nu pot prezenta cu obiectivitate și documentat cu imagini și video decât evenimentele la care am participat…

img_20161129_160919