Lehliu Gară. Primarul Iulian Iacomi începe lucrările la un Complex sportiv în curând…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lehliu Gară. Primarul Iulian Iacomi începe lucrările la un Complex sportiv în curând…
Proiectul gândit de primarul orașului Lehliu Gară de a realiza o sală de sport modernă și un teren de sport pentru locuitorii din Lehliu Gară și satele arondate este de acum vreo 2 ani. Astfel, Iulian Iacomi a reușit să obțină finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și construirea unei săli de sport, a unei baze sportive tip 1, toate integrate într-un Complex sportiv pe amplasamentul oferit de stadionul Liviu- Cucu din Lehliu Gară. Locația este îngrijită și arată că primarul este un bun gospodar, preocupat pentru asigurarea activităților sportive în localitate. 
Activitatea sportivă a orașului Lehliu Gară este permanent încurajată și susținută de administrația publică locală, astfel Primăria Orașului Lehliu Gară a inițiat demersurile pentru ca orașul nostru să beneficieze de construirea unei baze sportive moderne conform standardelor UEFA și normelor europene. Pe locația actuală funcționează baza sportivă Victoria și are o suprafață totală de 47625 m.p., cu prinsă în 4 loturi de teren. Primul lot de 17435 m.p. este alocat CNI, al doilea de 7000 m.p. aparține Romsilva și este ocupat de baza sportivă Victoria. Al treilea lot de 16505 m.p. este stadionul propriu zis iar al patrulea de 6685 m.p. este alocat CNI. 
Caracteristicile Bazei Sportive de Tip I sunt:
-suprafata necesara construirii – 13.202 mp;
-teren de fotbal omologat UEFA cu nocturna si tribune pentru 500 de spectatori;
-teren sportiv mic pentru minifotbal, baschet, handbal si tenis;
-cladire pentru vestiare;
-parcare auto.
Primar, Iulian Iacomi: Proiectul a fost realizat în conformitate cu normele și recomandările federațiilor sportive de profil și cuprinde un teren de fotbal cu o dimensiune de 105 x 68 m, care respectă cerințele UEFA. Complexul va avea 850 locuri în tribune și dispune de spații dedicate altor discipline sportive, precum:  atletism ( pistă de alergare cu 4 culoare pentru 400 m, aruncarea ciocanului, aruncarea discului și a greutății), oină (teren de oină), handbal, volei, baschet, tenis. De asemenea în cadrul complexului vor mai exista un corp de clădire care va adăposti vestiarele dotate cu grupuri sanitare, sală de conferințe, sală de mese cu bucătărie, cabinet medical și 20 de camere destinate cazării sportivilor. 
Iulian Iacomi: După cum vedeți investim în sport și sănătate. Ne-am gândit la toate prin demararea acestui Complex sportiv de către CNI prin subprogramul Complexuri sportive din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social. A fost desemnată firma câștigătoare pentru executarea lucrărilor și săptămâna viitoare îi vom preda amplasamentul pentru începerea lucrărilor. Trebuie să menționez că CNI a realizat în țară peste 1130 astfel de obiective de investiții în infrastructura sportivă cum ar fi săli de sport, bazine, patinoare artificiale sau complexuri sportive. 
Proiectul, Baza sportivă de Tip I din Orașul Lehliu Gară, adoptat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației are indicatorii tehnico-economici aprobați, prin Ordinul ministrului nr. 860/31.01.2020, avizele necesare conform legislației, și a fost demarată procedura de, achiziție proiectare și execuție.
Valoarea totala a investitiei este de 1,6 milioane de euro.