Lehliu Gară/ primar Iulian Iacomi: Dezvoltarea orașului va continua chiar dacă CJ nu ne alocă sumele de bani conform legii…

4 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lehliu Gară/ primar Iulian Iacomi: Dezvoltarea orașului va continua chiar dacă CJ nu ne alocă sumele de bani conform legii…

Iulian Iacomi: Din  fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Călărași  în procent de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat în anul 2021, președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță a cerut în proiectul de hotărâre ce urmează a fi aprobat de consilierii județeni ca multor primării PNL să nu li se aloce vreun leu. Printre primăriile care nu beneficiază de 1 leu, deși vor contribuila realizarea acestui cont se află și Lehliu Gară, Dor Mărunt, Borcea, Dragalina, Jegălia sau altele. Este vorba de comunități nedreptățite cărora li se interzice dezvoltarea prin nealocarea de bani. Legea este clară și trebuie respectată de indiferent cine reprezintă județul.

În ciuda nealocării de bani, Lehliu Gară va continua să se dezvolte pe mandatul meu – a afirmat primarul Iacomi Iulian. Proiectul de extindere al rețelei de gaze naturale în Răzvani continuă. La fel și cel destinat construirii la Răzvani a unui nou Cămin Cultural fiind în faza de studiu de fezabilitate. Se efectuează licitația la CNI a unei baze sportive tip 1. Tot la CNI avem depus proiectul de asfaltare străzi în toată loc. Răzvani de cca. 30 mild. lei. Acesta este pe lista de sinteză aprobat și urmează licitația.

Proiectul de realizare al rețelei de apă și canalizare se finalizează în maximum 2 luni în Lehliu Gară se lucrează la racordarea unor imobile. Orașul nostru se va dezvolta cu sau fără sprijinul Consiliului Județean. Avem proiecte prin PNRR ce obligă la accesarea de fonduri europene sau prin CNI. Un exemplu pozitiv este uzina de apă realizată. Au trecut 5 ani de la monitorizarea acesteia. Un alt exemplu de dezvoltare a localității este baza sportivă unde s-a desemnat câștigător al execuției și unde urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor. În viitorul apropriat vom aduce străzile la starea inițială după efectuarea lucrărilor de apă și canalizare. Anul acesta finalizăm asfaltarea localităților iar în septembrie facem recepția lucrărilor de gaze – a încheiat primarul Iulian Iacomi pentru Atitudinea din Călărași.