Lehliu Gară/ primar Iulian Iacomi. Dezvoltarea localităților noastre continuă!

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lehliu Gară/ primar Iulian Iacomi. Dezvoltarea localităților noastre continuă!

Primarul Iulian Iacomi a semnat astăzi 12 aprilie la Ministerul Dezvoltării, actul adițional pentru realizarea Planului urbanistic general al localităților și transpunerea acestuia în format GIS. Proiectul are finanțare PNRR. Totodată acesta a oferit pentru finanțarea prin programul Național Anghel Saligny, clarificări și avize pentru lucrările efectuate de către Ecoaqua pentru străzile care urmează a fi asfaltate în paralel cu prograul POIM în care Ecoaqua trebuie să realizeze rețeaua de apă/ canalizare din localități. Interesul este acela de a se stabili ordinea de lucru astfel încât lucrările de asfaltare să nu fie afectate de celelalte lucrări, prioritate urmând a avea acolo unde străzile nu sunt asfaltate a se realiza rețelele de apă canal. 

În locul Căminului Cultural din Razvani se dorește construirea unei grădinițe și au unui parc

La Răzvani pe str Sf Constantin pentru clădirea Școlii Generale, primăria Lehliu Gară are în proiectare construcția unei școli noi. Urgența este aceea că toată clădirea actuală este afectată seismic și prezintă risc în exploatare – spune primarul Iacomi. Ministerul finanțează cu prioritate astfel de lucrări și noi am aplicat imediat. Vrem finanțare 100 % prin componenta educație.

În Răzvani se află în proiectare construirea unei noi școli/ cea prezentă este afectată seismic

Acolo avem o comunitate importantă cu mulți copii și avem obligația de a le asigura condiții sigure pentru educație. Dup construcție vom demola școala veche. Unde este Căminul Cultural dorim a realiza o grădiniță. Locația este degradată și intenșionăm a o demola pentru a realiza grădinița integrată unui loc de joacă cu miniparc. Urmărim să respectăm normele împotriva poluării și să oferim o destinație utilă tinerilor din localitate. 

 

Privind asfaltarea aveam nevoie de 56 milioane lei pentru a asfalta toate străzile rămase neasfaltate. Ni s-au alocat 18 milioane. Am ales proporțional străzi din fiecare localitate, astfel încât să fie echitabil pentru cetățeni. Urmează să aplicăm anul următor pentru alte proiecte de asfaltare pentru a finaliza asfaltarea tuturor localităților. În cca o săprămână semnăm contractul de finanțare și trecem la execuția lucărilor – a arătat primarul Iulian Iacomi.

S-a ridicat clădirea minihotelului pentru sportivi

 

Privind creșterea calității vieții urmărim realizarea de condiții unde tinerii noștri să se poată dezvolta. Lucrările la baza sportivă prezintă un progres lunar și clădirea unde va funcționa un minihotel pentru sportivi, spații tehnice a fost ridicată…a încheiat primarul Iulian Iacomi.