Lehliu Gară/ primar Iulian Iacomi: Am investit în calitatea apei distribuită cetățenilor. VIDEO

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lehliu Gară/ primar Iulian Iacomi: Am investit în calitatea apei distribuită cetățenilor. VIDEO

Iulian Iacomi își onorează promisiunile: Lehliu are o nouă Stație de tratare a apei. Se finalizează rețeaua de apă și canalizare

Iulian Iacomi: Cele mai importante proiecte ale primăriei sunt cele care prin care asigurăm cetățenilor starea de sănătate necesară. Am finalizat o investiție care merită: Stația de tratare a apei din localitate. Avem 2 bazine de stocare de 1000 metri cubi fiecare și o capacitate de 90 metri cubi de apă prelucrată pe oră. Este mai mult decât necesar, chiar pe timp de vară când consumul de apă crește avem un tampon de rezervă de apă suficient. Calitatea apei o asigurăm prim realizarea mai multor unităși de celule de mare capacitate de filtrare cu nisip de diferite granulații, cu cărbune, prin clorinare și apoi alte capacități de ultrafiltrare a apei. Colaborarea cu Ecoaqua a fost eficientă la Lehliu Gară și am realizat o Stație modernă, oferind cetățenilor apă de foarte bună calitate la același preț ca cea din mun. Călărași de 3,85 lei/ metrul cub.

 VIDEO

Iulian Iacomi: Pentru că instalația de transport a apei, respectiv rețeaua era veche și transporta inclusiv metalul corodat, ruginit pe ea, permițând pierderi am înlocuit în totalitate rețeaua cu alta nouă în Lehliu Gară. Mai avem 2-3 străzi de înlocuit și în Răzvani și de aceea spunem că avem realizat peste 90% din rețea înlocuit. A fost un proiect realizat prin PNDL 2 care a adus disconfort cetățenilor prin lucrările efectuate.

Primăria Lehliu Gară, administrație pentru oameni…Iată proiectele ce urmează…

Odată cu schimbarea rețelei de apă am efectuat și lucrări de extindere/înlocuire a canalizării. Vom termina în primăvară aducerea la starea inițială a drumurilor și zonelor verzi, spune Iulian Iacomi. Menționez că lucrările au fost verificate personal și de către inspectori din Primăria Lehliu. S-au efectuat corespunzător tasarea terenului și intervenim acolo unde datorită infiltrațiilor, ploii sau topirii zăpezilor terenul se surpă. În primăvară vom demara un amplu program de refacere sau de realizare a zonelor verzi, cu plantare de arbori pe acestea. În prezent facem recepția parcului mare din fața primăriei, dar mai avem alte 2 parcuri de modernizat. Nu uităm locații similare din Răzvani sau Buzoieni. Este vorba de un parc nou în Răzvani și altul la Casa de Cultură.

Avem satisfacția lucrurilor bune realizate pentru oameni, ne spune Iulian Iacomi. Anul trecut am înlocuit rețeaua de iluminat cu corpuri noi cu LED. Cel mai importante lucrări vor urma în acest an. Este vorba de asfaltarea a 28 km șosele. Contractul este semnat, SF este întocmit și suntem pe lista de lucrări de urgență pentru aprobarea investițeie. Este vorba de cca. 10 milioane euro ne spune Iulian Iacomi. Vom realiza prin CNI un Cămin Cultural nou în Răzvani și o Bază sportivă modernă tip 1 în Lehliu Gară. 

Privind rețeaua de gaze naturale o vom extinde cu societatea MegaConstruct, o firmă cu expertiză în domeniul rețelelor de gaze pe care o recomandă calitatea lucrărilor dar și seriozitatea respectării termenelor din contracte. Avem în faza de proiectare cca. 5 km. în zona centru și stânga/ dreapta în Răzvani. În funcție de solicitări vom extinde rețeaua. Tot la Răzvani mai este necesar extinderea rețelei de canalizare pentru 3 străzi. O realizăm prin POIM… a încheiat primarul or. Lehliu Gară, Iulian Iacomi.