Lehliu Gară/ primar Iulian Iacomi: Am finalizat reparațiile a 63 locuințe din Răzvani prin programul Ketanes…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lehliu Gară/ primar Iulian Iacomi: Am finalizat reparațiile a 63 locuințe din Răzvani prin programul Ketanes…

Proiectele primarului Iulian Iacomi nu sunt doar pe hârtie ci și în sufletul acestuia…

Creșterea calității vieții la Lehliu Gară, Răzvani sau Buzoeni înseamnă pentru primarul Iulian Iacomi și echipa sa multă dăruire, înseamnă profesionalism.  Venind în sprijinul familiei, Primăria Lehliu Gară a proiectat realizarea  trei parcuri și locuri de joacă pentru copii. Am început cu realizarea proiectării și a măsurătorilor necesare. Lucrăm la aceste proiecte.  În oraș primul parc se va realiza astfel pe strada Sadoveanu. Un altul urmează apoi a se realiza în zona Casei de Cultură delimitat de străzile Orizont și Viitorul. Nu am uitat un parc pentru copiii din Răzvani ce se va realiza în zina bazei sportive… Amenajarea terenurilor aferente dintre blocuri, este o altă preocupare ce vine în ajutorul familiilor pentru creșterea sănătoasă a copiilor. Am identificat două suprafețe de teren aferente blocurilor MAI, dar și central în zona str. Tufănelelor unde am achiziționat amenajarea peisagistică a terenurilor. Creșterea sănătoasă a copiilor noștri presupune ca să le asigurăm condiții de viață și locații unde aceștia să se dezvolte armonios – a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul Iulian Iacomi.

Familiile defavorizate din Răzvani au beneficiat de reparații la locuințe. Copiii învață în bune condiții…

Primăria Lehliu Gară finalizează reparațiile la  63 locuințe pentru familiile sărace prin programul KETANES

Petrică Filon, viceprimarul orașului Lehliu Gară a descris și el alte preocupări are echipei lui Iulian Iacomi pentru  cei săraci, nevoiași, amărâți – amenințați de o iarnă grea, frig și sărăcie. Petrică FilonTrebuie să asigurăm condiții decente familiilor, cetățenilor localităților noastre. Echipa domnului primar Iulian Iacomi este bine organizată. Avem termene și responsabilități bine stabilite, pe care dumnealui le controlează personal.  Cele mai importante sunt lucrările de realizare a 1,5 km extindere rețea de gaze în Răzvani, în cartierul din nordul localității delimitat de str. Primăverii. Prin proiectul Ketanes destinat comunităților sărace am făcut reparații la 63 case din Răzvani. Am lucrat la exterior pentru înlocuirea tâmplăriei de la uși și ferestre, am realizat  zugrăveli și înlocuirea acoperișurilor deteriorate, am realizat trotuare pentru case, astfel ca acestea să fie locuibile și să asigure un mediu sănătos de viață.

 

Iulian Iacomi: Școala și Spitalul, sunt obiective  principale în această perioadă marcată de pandemie

Și acest an am lucrat  pentru reabilitarea termică a unor instituții de învățământ cum ar fi Liceul dar și Școala generală nr. 1 dar și a Spitalului orășenesc. Am finalizat expertizarea tehnică a clădirilor, realizarea măsurătorilor topografice a releveelor. Expertizarea seismică a clădirilor publice este o altă obligație legală ce ne revine. Am realizat achiziții pentru studiul de fezabilitate pentru modernizarea școlilor, reabilitarea acestora. Procedura legală de achiziții publice este în derulare…arată primarul Iulian Iacomi.

S-a  terminat prima etapă de reabilitare a spitalului

Primăria Lehliu Gară are multe responsabilități. Printre acestea  trebuie să o asigurăm este buna funcționare a activităților de evidența populației. Am găsit o soluție tehnică adecvată regimului de proprietate și raportat la urbanismul localității dar și cerințele cetățenilor de a avea servicii  de calitate. Pentru că suprafața de teren deținută nu are regim de construire soluția a fost de  amenajare modulară cu 5 module de cca 100 mp. pentru birouri.

Cel mai importante sunt lucrările de asfaltare a tuturor localităților noastre, a tuturor străzilor. Ne-am ținut de cuvânt și am realizat canalizarea. Avem de 2 ani depusă documentația pentru a asfalta cca. 28 km. care a fost avizată prin FDI, apoi PNDL 3 fără a avea finanțare. Acum depunem documentația conf OUG 95 pentru finanțare prin PNRR Anghel Saligny, ne detaliază Juncu Liviu – expert al primăriei Lehliu Gară în proiecte de infrastructură.