Lehliu Gară. Primarul Iulian Iacomi ne prezintă realizările din 2021 și proiectele ce vor urma…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lehliu Gară. Primarul Iulian Iacomi ne prezintă realizările din 2021 și proiectele ce vor urma…

Iulian Iacomi/ primar orașul Lehliu Gară: 2021 pentru noi a fost un an în care am muncit pentru dezvoltarea localităților noastre. Concret investițiile în extinderea/ înlocuirea rețelelor de apă și canalizare s-au finalizat. Am dat ordinul de începere pentru lucrările la baza sportivă și extinderea rețelei de gaze din Răzvani. Investițiile în infrastructură nu înseamnă numai pentru cei 26 km de șosele din toate localitățile ci și trotuare. Mai dorim realizarea a 4 parcuri și o creșă cu 200 locuri. Nu uităm Căminul Cultural din Răzvani și investițiile în modernizarea școlilor cu echipamente noi, mobilier, laboratoare. 

Primar, Iulian Iacomi: Primăria noastră a mai avut depusă documentația pentru asfaltare prin alte proiecte, respectiv prin programe naționale. Acum am repus documentația pentru a asfalta 26 km. în oraș, în Răzvani și Buzoeni. Avem avantajul de a beneficia de finanțare pentru că în aceste localități am finalizat proiecte de canalizare sau extindere a rețelei de apă. Săptămîna viitoare eliberăm autorizația de constuire a bazei sportive, a cărei finanțare este asigurată, având și executant o firmă cu expertiză în domeniu. Continuăm extinderea rețelei de gaze naturale în Răzvani, așa cum am promis în campania electorală. Tot acolo nu renunțăm la proiectul de construire a unui nou Cămin Cultural.

Primar, Iulian Iacomi: Populația defavorizată din sat am ajutat-o prin programul Ketannes la repararea a 63 case. Le-am reparat acoperișurile, trotuarele și am făcut casele locuibile. Ne interesează integrarea socială a rromilor, asigurarea unor locuri de muncă pentru ei, după ce învață o meserie prin acest program. Continuăm investițiile în patru parcuri noi.  În oraș primul parc se va realiza astfel pe strada Sadoveanu. Un altul urmează apoi a se realiza în zona Casei de Cultură delimitat de străzile Orizont și Viitorul. Nu am uitat un parc pentru copiii din Răzvani ce se va realiza în zina bazei sportive… Amenajarea terenurilor aferente dintre blocuri, este o altă preocupare ce vine în ajutorul familiilor pentru creșterea sănătoasă a copiilor. Am identificat două suprafețe de teren aferente blocurilor MAI, dar și central în zona str. Tufănelelor unde am achiziționat amenajarea peisagistică a terenurilor. Creșterea sănătoasă a copiilor noștri presupune ca să le asigurăm condiții de viață și locații unde aceștia să se dezvolte armonios – a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul Iulian Iacomi.

Familiile defavorizate din Răzvani au beneficiat de reparații la locuințe. Copiii învață în bune condiții…

Primăria Lehliu Gară finalizează reparațiile la  63 locuințe pentru familiile sărace prin programul KETANES

Petrică Filon, viceprimarul orașului Lehliu Gară a descris și el alte preocupări are echipei lui Iulian Iacomi pentru  cei săraci, nevoiași, amărâți – amenințați de o iarnă grea, frig și sărăcie. Petrică FilonTrebuie să asigurăm condiții decente familiilor, cetățenilor localităților noastre. Echipa domnului primar Iulian Iacomi este bine organizată. Avem termene și responsabilități bine stabilite, pe care dumnealui le controlează personal.  Cele mai importante sunt lucrările de realizare a 1,5 km extindere rețea de gaze în Răzvani, în cartierul din nordul localității delimitat de str. Primăverii. Prin proiectul Ketanes destinat comunităților sărace am făcut reparații la 63 case din Răzvani. Am lucrat la exterior pentru înlocuirea tâmplăriei de la uși și ferestre, am realizat  zugrăveli și înlocuirea acoperișurilor deteriorate, am realizat trotuare pentru case, astfel ca acestea să fie locuibile și să asigure un mediu sănătos de viață.

 

Iulian Iacomi: Școala și Spitalul, sunt obiective  principale în această perioadă marcată de pandemie

Și acest an am lucrat  pentru reabilitarea termică a unor instituții de învățământ cum ar fi Liceul dar și Școala generală nr. 1 dar și a Spitalului orășenesc. Am finalizat expertizarea tehnică a clădirilor, realizarea măsurătorilor topografice a releveelor. Expertizarea seismică a clădirilor publice este o altă obligație legală ce ne revine. Am realizat achiziții pentru studiul de fezabilitate pentru modernizarea școlilor, reabilitarea acestora. Procedura legală de achiziții publice este în derulare…arată primarul Iulian Iacomi.

S-a  terminat prima etapă de reabilitare a spitalului

Primăria Lehliu Gară are multe responsabilități. Printre acestea  trebuie să o asigurăm este buna funcționare a activităților de evidența populației. Am găsit o soluție tehnică adecvată regimului de proprietate și raportat la urbanismul localității dar și cerințele cetățenilor de a avea servicii  de calitate. Pentru că suprafața de teren deținută nu are regim de construire soluția a fost de  amenajare modulară cu 5 module de cca 100 mp. pentru birouri.