Lehliu-Gară: Iulian Iacomi începe construcția unui nou parc…

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lehliu-Gară: Iulian Iacomi începe construcția unui nou parc…

Lipsa unui spațiu bine dotat pentru agrement și recreere, lipsa unor facilități pentru desfășurarea corespunzătoare a activităților sportive, existența unui teren cu potențial de dezvoltarea specificului economic al comunității l-au determinat pe primarul Iulian Iacomi să înceapă lucrările pentru construire a unui parc în orașul Lehliu-Gară. Propunerea lui Iacomi a plecat de la nevoia de a se asigura liniște și relaxare locuitorilor, dar și zone distincte pentru copii, în care să fie amplasate aparate și jocuri. Crearea pentru orașul Lehliu-Gară a unui loc adecvat care să asigure tinerilor și copiilor condiții pentru mișcare în aer liber, în condiții de siguranță, cât și amenajarea unor zone care să fie adevărate oaze de liniște, verdeață, care să ofere o priveliște relaxantă tuturor categoriilor de vârstă vor contribui la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor – a precizat Iulian Iacomi.

Urmărim  stimularea petrecerii a cât mai mult timp în aer liber și promovarea mișcării în rândul tuturor categoriilor de vârstă. Vom realiza mai multe zone în cadrul parcului. Putem enumera cu aleile de promenadă/ pietonale de-a lungul cărora vom amenaja locuri de odihnă cu bănci și coșuri de gunoi pentru colectare selectivă. La fel, ne-am gândit la o zonă de fitness dotată cu echipamente speciale, la realizarea de locuri de joacă pentru copii, la toalete ecologice dar și a unei zone cu foișor – a spus primarul Iacomi.

Din punct de vedere tehnic și compozițional, proiectul propune o amenajare care să valorifice potențialul local de recreere al orașului nostru și să ofere diferite distracții ca foișoare cu zonă de picnic, alei de promenadă, locuri de joacă, băncuțe pentru relaxare sau echipamente fitness. Urmărim să mărim frecvența locuitorilor pentru petrecerea timpului în aer liber atât pentru copii cât și pentru însoțitorii acestora. Ca obiective vom realiza alei și platforme, amplasarea de mobilier urban și lucrări de agrement, bănci, panouri de informare. Vom amplasa grupuri sanitare, locuri de joacă. Iluminatul se va realiza fotovoltaic. În jurul construcțiilor de agrement vom realiza amenajări peisagistice care să încânte pe cei care vizitează parcul nostru – a spus Iulian Iacomi.

 

Proiectul prevede 231 m.p. alei pietonale, 21 băncuțe, 2 panouri de informare, 21 stâlpi pentru iluminat, 9 coșuri de gunoi, 3 locuri de joacă, 2 echipamente fitness, 1 foișor, 1 kit fotovoltaic. Se vor planta arbuști și flori perene și se va realiza un spațiu verde. Estimăm că amenajarea parcului în Lehliu-Gară ar reprezenta o investiție de care ar beneficia întreaga populație a localității și care ar putea răspunde necesității desfășurării a numeroase activități într-un cadru adecvat, cum ar fi practicarea de sporturi sau fitness. Totodată va contribui cu certitudine la revitalizarea și dezvoltarea în ansamblu a orașului Lehliu Gară și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor  – a încheiat primarul Iulian Iacomi.